Η ασφαλής πλοήγηση και η υπεύθυνη διαχείριση του διαδικτύου σε συνδυασμό με τη σωστή χρήση της τεχνολογίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημαντικής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Καρδίτσα.

Το ΚΔΑΠ Τσιτσιμπίκου- Μπαρούτα και το Φιλολογικό Φροντιστήριο Τσιτσιμπίκου Μαρία ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI institute) και για πρώτη φορά στην Καρδίτσα διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τα φαινόμενα cuberbullying, τον διαδικτυακό εθισμό και την εκδικητική πορνογραφία.
Η πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση που έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας, είχε ως στόχο την ουσιαστική ενημέρωση μαθητών και γονέων σχετικά με το σημαντικό ζήτημα της online ασφάλειας. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η κ. Μαρία Τσιτσιμπίκου Μπαρούτα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και εστίασε στη σημαντικότητα του θέματος, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει για τους γονείς να λάβουν χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να βοηθήσουν ουσιαστικά τα παιδιά τους να υιοθετήσουν μια υγιή διαδικτυακή συμπεριφορά. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καραγιάννης.


Βασικός εισηγητής ήταν ο Αντιστράτηγος εα ΕΛΑΣ και Πρόεδρος του CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος έχει διαχειριστεί και διαλευκάνει χιλιάδες υποθέσεις που αφορούν στον κυβερνοέγκλημα.
Ενημέρωσε με αξιοπιστία γονείς και μαθητές, για ζητήματα ασφαλούς πλοήγησης και υπεύθυνης διαχείρισης του διαδικτύου, καθώς και για θέματα σωστής χρήσης της τεχνολογίας.

«Στόχος όλων μας να μάθουν τα παιδιά ποιες είναι οι αλήθειες και ποιες οι πραγματικότητες για το διαδίκτυο» υπογράμμισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Υπάρχουν και κίνδυνοι. Οι κυριότερες απειλές για ένα παιδί είναι το bullying, η εκδικητική πορνογραφία, οι καταστάσεις που ζουν τα παιδιά μέσα από σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας».

Η Κλινική Εγκληματολόγος και Διευθύντρια του CSI Institute, Kαλλιόπη Ιωάννου ανέλυσε φαινόμενα όπως το cyberbullying, ο διαδικτυακός εθισμός και η εκδικητική πορνογραφία, τα οποία απασχολούν ιδιαίτερα την online κοινότητα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ο «δεκάλογος» του CSI Institute για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφαλή χρήση των κοινωνικών δικτύων και του online gaming.