20 πρόστιμα πέρυσι, τσουχτερά και φέτος

Τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα που κυμαίνονται από 200 ευρώ έως 5.000 ευρώ προβλέπονται και φέτος από την πυροσβεστική διάταξη για τους παραβάτες που ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «σε πρώτο ενικό» στο «Ράδιο Θεσσαλία» ο Διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Νταουτάς, πέρυσι επιβλήθηκαν 20 διοικητικά πρόστιμα, από τα οποία τα 16 ήταν άμεσα πληρωτέα, ενώ 4 βεβαιώθηκαν ως οφειλή στη ΔΟΥ.

Εκτός όμως από την πυροσβεστική, πρόστιμα βεβαιώνονται και από άλλες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα το δασαρχείο ή τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στην δεύτερη περίπτωση όταν πρόκειται για αγρότες.

Υπογράμμισε επίσης ότι από σήμερα θα ξεκινήσει η έκδοση του ημερήσιου χάρτη κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς στη χώρα. Διευκρίνισε ότι συνήθως η περιοχή μας βρίσκεται στην κατηγορία 2, μέσου κινδύνου, ενώ υπενθύμισε πως πέρυσι εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα ήταν για ένα δεκαήμερο στην κατηγορία 3 υψηλού κινδύνου και για μία ημέρα
στην κατηγορία 4 πολύ υψηλού κινδύνου.

Μάλιστα να υπενθυμίσουμε ότι η Πυροσβεστική μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και τους εθελοντές βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού, με διαρκείς περιπολίες και πτήσεις επιτήρησης.
Κ.Π.