Παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη ημέρα ήταν με πυρετό, παρά το ότι είχε να συναγωνιστεί την αφρόκρεμα του παγκόσμιου βάδην, ο πολυνίκης Καρδιτσιώτης πρωταθλητής Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ έδωσε το παρών στον τελικό των 35χλμ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ορεγκον, έκανε μια σκληρή προσπάθεια και τερμάτισε στην 29η θέση πετυχαίνοντας μάλιστα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ!

Σε μια πολύ γρήγορη κούρσα (όπως συνέβη και με τις γυναίκες) ο Καρδιτσιώτης πρωταθλητής παρότι είχε βρεθεί πίσω από την 30 θέση, κατάφερε να πλασαριστεί 29ος και μάλιστα να σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ!

Ηταν τόσο απαιτητική η διαδρομή που είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιονίκης στο Τόκιο Πολωνός Τομάλα τερμάτισε 19ος!

Ο Αλέξανδρος έκανε τα 35 χιλιομετρα σε 2.34.48 (νέα πανελλήνια επίδοση από τον ίδιο) και ήταν η πέμπτη του συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, λίγο μετά τον τερματισμό του στις δηλώσεις που έκανε στην κρατική τηλεόραση που καλύπτει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ορεγκον…

Στις δηλώσεις του τόνισε πως είναι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι κατάφερε να αγωνιστεί όντας με πυρετό και έδωσε ραντεβού για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει σε λίγες ημέρες στο Μόναχο.

Εμείς, συγχαίρουμε θερμά και αυτό το παιδί που πρώτα άνοιξε το δρόμο για μεγάλες στιγμές στο Ελληνικό βάδην, που είναι σταθερά στην πρώτη θέση της Ελλάδος και δεν σταματά να δίνει το παρών σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός Stano, ο οποίος νίκησε κυριολεκτικά στα τελευταία μέτρα τον αντίπαλό του, τον Ιάπωνα Kawano σε ένα συγκλονιστικό φίνις.

Ο Stano έκανε χρόνο 2:23:14, ενώ ο Kawano που πήρε το ασημένιο έκανε 2:23:15. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο εξαιρετικός Σουηδός, Perseus Karlström με χρόνο 2:23:44.

Θ.Κ.

O συγκλονιστικός τερματισμός των νικητών…
Οι τρεις μεγάλοι νικητές που ανεβαίνουν στο βάθρο…