30 ποδηλάτες από όλο τον κόσμο στην Καρδίτσα

Στη…λεωφόρο των Βαλκανίων κινούνται από τις 5 Σεπτεμβρίου 30 ποδηλάτες από ολόκληρο τον κόσμο οι οποίοι το Σαββατοκύριακο κατέλυσαν στην Καρδίτσα.
Το γκρουπ των ποδηλατών ξεκίνησε από την Λουμπλιάνα της Σλοβενίας και αφού καλύψουν μια απόσταση 3.600 χιλιομέτρων θα τερματίσουν στην Αθήνα.

Το ταξίδι τους θα διαρκέσει έξι εβδομάδες. Από τη Σλοβενία, πέρασαν στην Κροατία από εκεί στην Αλβανία και πλέον βρίσκονται στην Ελλάδα. Οι διοργανωτές σχετικά με το πέρασμα της ομάδας από την Ελλάδα σημειώνουν: “Οι τοποθεσίες αυτής της ένδοξης και μεγάλης ποικιλίας χώρας είναι αμέτρητες. Προσπαθήσαμε να ενσωματώσουμε ένα καλό μείγμα για να έχουμε μια πλήρη εικόνα αυτής της αρχαίας χώρας, του λίκνου του δυτικού πολιτισμού. Περπατάμε από τις παρυφές του φαραγγιού του Βίκου, ενός από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου, στην καρδιά της οροσειράς της Πίνδου, στα εκπληκτικά μοναστήρια των Μετεώρων, σκαρφαλωμένα στην κορυφή πανέμορφων βουνών από ψαμμίτη. Διασχίζουμε μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες κρεμαστές γέφυρες της Ευρώπης κοντά στην Πάτρα για να φτάσουμε στην εκπληκτική ομορφιά της Πελοποννήσου. Έχουμε προγραμματίσει μια μέρα ξεκούρασης στην Ολυμπία, τον αρχαιολογικό χώρο όπου ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και όπου σήμερα ανά τέσσερα χρόνια ανάβει η Ολυμπιακή φλόγα ανάμεσα στα καλά διατηρημένα ερείπια. Και στο τέλος, θα εκπλαγούμε από την απίστευτη ακουστική του αρχαίου αμφιθεάτρου της Επιδαύρου πριν τερματίσουμε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα”.
Μετά τα Μετέωρα οι ποδηλάτες έφτασαν την Κυριακή στην Καρδίτσα όπου διανυκτέρευσαν ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη την οποία χαρακτήρισαν ιδανική για ποδήλατο.
Χθες το πρωί αναχώρησαν για τον επόμενο σταθμό τους.