Πειθαρχία επέδειξε η πλειοψηφία των Καρδιτσιωτών στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που ίσχυσαν τις προηγούμενες 43 ημέρες. Μπορεί η κόπωση και η αγανάκτηση να ήταν διάχυτες όλο αυτό το διάστημα ωστόσο η πλειοψηφία φαίνεται πως συμμορφώθηκε στα μέτρα και σεβάστηκε κυρίως το κοινωνικό σύνολο.

Υπήρξαν βέβαια και οι…νταήδες οι οποίοι όμως πλήρωσαν την ασυνέπειά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας στο διάστημα από τις 23 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 3 Μαίου βεβαιώθηκαν συνολικά 416 παραβάσεις. Από αυτές οι 402 αφορούσαν άσκοπες μετακινήσεις εντός πόλης και στους παραβάτες επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 150 ευρώ στον καθενα. Επιπλέον 14 παραβάσεις αφορούσαν σε προσπάθεια εισόδου εντός νομού από κατοίκους άλλων νομών και στους παραβάτες επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 300 ευρώ στον καθένα ενώ αφαιρέθηκαν και οι πινακίδες των οχημάτων τους.

Επίσης στο διάστημα αυτό συνελήφθησαν 6 άτομα για παράνομη λειτουργία καταστημάτων τα οποία σύμφωνα με τους περιορισμούς που ίσχυαν θα έπρεπε να είναι κλειστά. Μάλιστα σε τρεις περιπτώσεις επιβλήθηκαν και πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ.

Με τη λήξη αυτών των μέτρων η αστυνομία αναλάμβάνει την τήρηση όσων θα ισχύουν από εδώ και στο εξής όπως λειτουργία καταστημάτων, τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας κλπ.

Το ευχαριστώ της ΕΛΑΣ

Εν τω μεταξύ ενα συμβολικό ευχαριστήριο βίντεο προς τους πολίτες και ταυτόχρονα απολογισμό του έργου της στις τελευταίες μεγάλες κρίσεις, αλλά και αίτημα για τη συνεργασία των πολιτών από εδώ και εμπρός παρουσίασε η Ελληνική Αστυνομία .

Η Ελληνική Αστυνομία υποδέχεται την επόμενη φάση της μεγάλης προσπάθειας της χώρας, έπειτα από 43 μέρες καραντίνας, σημειώνοντας «Μαζί τα καταφέραμε, μαζί προσπαθούμε, μαζί θα προσπαθήσουμε», αναφέρει το βίντεο, το οποίο, με ένα γρήγορο πέρασμα διάρκειας 2.07 λεπτών, παρουσιάζει εικόνες με το έργο της Αστυνομίας, από την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων στη σοβαρή κρίση του Έβρου, μέχρι και την τελευταία μέρα της καραντίνας. Με περιπολίες στην άδεια πόλη, ελέγχους με θερμομετρήσεις και κυρίως με την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους στα σπίτια τους, ακόμα και στα αδέσποτα που υπέστησαν επίσης τις βαριές συνέπειες αυτής της κοινωνικής απομόνωσης.

Η κατάληξη είναι επίσης συμβολική, καθώς δείχνει τους πολίτες να χειροκροτούν τις αστυνομικές δυνάμεις για τον ρόλο τους στην καραντίνα και τους αστυνομικούς να βγάζουν τις μάσκες που φορούσαν μέχρι σήμερα κατά την διάρκεια της αποστολής τους, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους.

Το βίντεο σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά από το γραφείο Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ με πρωτοβουλία του αρχηγού Μιχάλη Καραμαλάκη και αναρτήθηκε χθες το πρωί στο YouTube, στην ιστοσελίδα του Σώματος και στα μέσα μαζικής δικτύωσης και αναφέρει: «Η Ελληνική Αστυνομία επιτελεί το καθήκον της σε κάθε γωνιά της χώρας. Εμείς οι Έλληνες αστυνομικοί κάνουμε το χρέος μας απέναντι σε όλους εσάς, τους πολίτες. Σας ευχαριστούμε, γιατί για άλλη μια φορά αναγνωρίζετε το έργο μας. Μας συμπαραστέκεστε, μας δίνετε δύναμη, μας εμπιστεύεστε. Μαζί τα καταφέραμε, μαζί προσπαθούμε, μαζί θα προσπαθήσουμε».