Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας, το Τμήμα Δασολογίας Επιστημών , Ξύλου και Σχεδιασμού και ο Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτων – στο πλαίσιο του 4ου Αφιερώματος Στο Γαλλικό Κινηματογράφο – θα προβάλουν την Τρίτη 11/6/2024 στο Αμφιθέατρο Γ’ του Τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (Β. Γρίβα 11-13) την ταινία «Arthur Rambo – Αρθούρος Ράμπο» του Λοράν Καντέ Κοινωνικό Δράμα, 2021, 87’. Έναρξη προβολής 9:00 μ.μ,, είσοδος ελεύθερη.

Υπόθεση: O Καρίμ είναι το καινούργιο καυτό όνομα στα παριζιάνικα λογοτεχνικά σαλόνια: ένας νεαρός Άραβας συγγραφέας που έχει διεισδύσει στους κοσμικούς κύκλους της διανόησης και ζει το όνειρό του. Το παρελθόν, όμως, καραδοκεί. Το ιντερνετικό alter ego του Καρίμ από μια μακρινή εποχή, ο Arthur Rambo, με τα ομοφοβικά και αντισημιτικά αστεία, ξεπροβάλλει από τις εικονικές σκιές και απειλεί να γκρεμίσει την τωρινή επιτυχία. Στον σημερινό κόσμο, στον οποίο η ψηφιακή μας περσόνα έχει προ πολλού υποκαταστήσει την πραγματική μας εικόνα, τα γραπτά μένουν, επιμένουν και πληγώνουν. Κανένα λάθος δεν διαγράφεται, καμιά αμαρτία δεν συγχωρείται.

Ηθοποιοί: Ραμπά Ναϊτ Ουφελά, Αντουάν Ρέιναρτζ, Σόφιαν Κάμες

Σύντομη Παρουσίαση: Η άνοδος του Καρίμ είναι μετεωρική. Το ίδιο και η πτώση του. Ο σκηνοθέτης δεν κρίνει τον ήρωά του. Είτε θύτης, είτε θύμα, ο χαρακτήρας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του, στον άγριο κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: «Ελπίζω ότι η ταινία μιλάει ξεκάθαρα για την ευθύνη των γραπτών, είτε είναι οι λέξεις που έγραψε στο μυθιστόρημα και τον έκαναν διάσημο, είτε τα tweet που γράφει σε λίγα δευτερόλεπτα. Μια λέξη δεν είναι ποτέ ασήμαντη, και κυρίως δεν σβήνεται, το διαδίκτυο έχει άπειρη μνήμη». Ο Λοράν Καντέ είναι ένας σκηνοθέτης με έντονες κοινωνικές ανησυχίες και κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 2008 για την ταινία του, «Ανάμεσα στους τοίχους».