Η Πειραματική Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Καρδίτσας -πρώην Πειραματικό Δημόσιο ΙΕΚ- ανακοινώνει τις νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν το νέο έτος κατάρτισης 2024-‘25, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα επιλογών στους υποψήφιους καταρτιζόμενους της περιοχής. Οι νέες ειδικότητες ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας και παρέχουν εξειδικευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση. Συγκεκριμένα, οι ειδικότητες που πρόκειται να λειτουργήσουν είναι:

1. Τεχνικός Παραγωγής και Συντήρησης Επίπλου και Ξυλοκατασκευών (Πειραματική). Λειτουργεί, κατ’ αποκλειστικότητα, μόνο στην πόλη μας, σε συνεργασία με το τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο απόφοιτος της ειδικότητας, αφού λάβει το Δίπλωμα ειδίκευσης, δύναται να εργαστεί σε: Βιοτεχνίες και εργοστάσια επίπλων, Κατασκευαστικές εταιρείες ξύλινων κατασκευών, Επισκευαστικά κέντρα επίπλων, Καταστήματα πώλησης επίπλων και ως αυτοαπασχολούμενος – ελεύθερος επαγγελματίας (ιδιωτικό ξυλουργείο).

2. Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου (Με Πιλοτικό Πρόγραμμα). Πρόκειται να λειτουργήσει στην πόλη μας και σε ελάχιστες άλλες ΣΑΕΚ στην επικράτεια. Σημαντικό είναι το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας, όπου η θεωρητική κατάρτιση θα παρέχεται εξ’ αποστάσεως, ενώ η εργαστηριακή κατάρτιση δια ζώσης. Ο απόφοιτος της ειδικότητας, αφού λάβει το Δίπλωμα ειδίκευσης, δύναται να εργαστεί στο ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας), σε Ιδιωτικά ασθενοφόρα, Νοσοκομεία και κλινικές, Ιδιωτικά και δημόσια κέντρα υγείας και σε μονάδες πρώτων βοηθειών σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

3. Βοηθός Ραδιολογίας και Ακτινολογίας. Ο απόφοιτος της ειδικότητας, αφού λάβει το Δίπλωμα ειδίκευσης, μπορεί να εργαστεί σε Νοσοκομεία και κλινικές, Ακτινολογικά κέντρα, Ιατρικά διαγνωστικά κέντρα, Κέντρα αποκατάστασης, Ιδιωτικά ιατρεία ακτινολογίας. Αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη ζήτηση από την αγορά εργασίας της συγκεκριμένης ειδικότητας.

4. Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας. Ο απόφοιτος της ειδικότητας, αφού λάβει το Δίπλωμα ειδίκευσης, δύναται να εργαστεί σε: Παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, Συλλόγους και οργανώσεις, Ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και ως ελεύθερος επαγγελματίας για παροχή υπηρεσιών φύλαξης παιδιών.

5. Γραμματέας Ανώτερων και Ανώτατων Στελεχών. Ο απόφοιτος της ειδικότητας, αφού λάβει το Δίπλωμα ειδίκευσης, δύναται να εργαστεί σε: Μεγάλες επιχειρήσεις και εταιρείες, Δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, Πολυεθνικές εταιρείες, Νομικά και λογιστικά γραφεία, Εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, Ιατρεία και Ιατρικά κέντρα, κλπ.

6. Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου. Ο απόφοιτος της ειδικότητας, αφού λάβει το Δίπλωμα ειδίκευσης, δύναται να εργαστεί σε: Λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία, Οικονομικά τμήματα εταιρειών, Τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, Δημόσιες υπηρεσίες και φορολογικές αρχές, Συμβουλευτικές εταιρείες και ελεγκτικές εταιρείες, κλπ.

7. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων. Ο απόφοιτος της ειδικότητας, αφού λάβει το Δίπλωμα ειδίκευσης, δύναται να εργαστεί σε: Δημόσια και ιδιωτικά μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, Πινακοθήκες και εκθεσιακούς χώρους, Πολιτιστικούς οργανισμούς και ιδρύματα, Εταιρείες ασφάλειας με εξειδίκευση στην προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Πειραματική ΣΑΕΚ Καρδίτσας δεσμεύεται να παρέχει υψηλής ποιότητας κατάρτιση, εξοπλίζοντας τους σπουδαστές με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του επαγγελματικού περιβάλλοντος. Οι ενδιαφερόμενοι, που αποφοίτησαν φέτος και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα πρέπει να δηλώσουν την ειδικότητα που επιθυμούν στο παράλληλο μηχανογραφικό και αν είναι επιτυχόντες να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή σύμφωνα με τις οδηγίες που θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μια θέση από το 30% των προσφερόμενων θέσεων και να εγγραφούν ηλεκτρονικά, σύμφωνα με οδηγίες που θα ακολουθήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Πειραματική ΣΑΕΚ Καρδίτσας:

Διεύθυνση: Β. Γρίβα (Έναντι Πυροσβεστικής), Τηλέφωνο: 2441-071990, Email: saekkardi@sch.gr, Ιστοσελίδα: https://saek-kardits.kar.sch.gr/. Ώρες λειτουργίας γραμματείας: 08:00 – 14:00, Ώρες εξυπηρέτησης κοινού: 09:30 – 01:30.

Από τη Διεύθυνση