Συνολικά 70 νέα έργα εντάσσονται στο  Leaderτου ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  2014-2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Πρόκειται για  ιδιωτικά  επενδυτικά σχέδια,  συνολικής δημόσιας δαπάνης 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, που οδηγούν σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού  11,1 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται 27  έργα δημόσιου χαρακτήρα,   συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

 Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «70  νέα έργα εντάσσονται στο πρόγραμμαLeader του ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας 2014-2020, που στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας διαχειρίζεται η ΑΝΚΑ. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής, Δήμαρχο  Βασίλη Τσιάκο,  σχεδιάσαμε στρατηγικά και πετύχαμε την ένταξη όλων των ώριμων, θετικά αξιολογημένων  έργων, με χρηματοδότηση 6,3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα δημόσια έργα του Leader στην Π.Ε. Καρδίτσας είναι προϋπολογισμού 2,35 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για έργα με προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία όπως οι 18 παιδικές χαρές που ανακατασκευάζονται στην πόλη της Καρδίτσας, το Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς στην Ιτέα Δήμου  Παλαμά κ.α.

Σε μια δύσκολη εποχή, λόγω της πανδημίας του covid-19,  εντάσσουμε όλες στις ώριμες και θετικά αξιολογημένες προτάσεις, με υπερδέσμευση πόρων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και με μεταφορά χρημάτων από την Περιφέρεια. Ευχαριστώ τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό Κώστα Σκρέκα για την υπερδέσμευση πόρων ύψους 1,39 εκατ. ευρώ. Η Περιφέρεια  Θεσσαλίας ενέκρινε από την πλευρά της την μεταφορά  1,6 εκατ. ευρώ, για να μπορέσουν να ενταχθούν όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις. Ευχαριστώ για τη  συνεργασία όλους τους εργαζόμενους στην ΑΝΚΑ. Είναι σημαντικό οι προτάσεις που κατατίθενται για χρηματοδότηση να είναι ώριμες, ώστε να διευκολύνονται όλοι στην ένταξη και την υλοποίηση των έργων. Όσο πιο ώριμο και καλά προετοιμασμένο είναι  το έργο, τόσο καλύτερα εκτελείται στην πορεία».

Βασίλης Τσιάκος,  Δήμαρχος Καρδίτσας, πρόεδρος ΑΝΚΑ:

«Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, την ολοκλήρωση μιας δύσκολης διαδικασίας για το πρόγραμμα leader. Ως δήμαρχος Καρδίτσας και ως πρόεδρος της ΑΝΚΑ θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της Αναπτυξιακής και του leaderγια την συστηματική δουλειά που έκαναν ώστε να έχουμε αυτό το τόσο θετικό αποτέλεσμα. Επίσης θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό καθώς φρόντισε να υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση και για τις 70 προτάσεις που εγκρίθηκαν στο πρόγραμμα. Θεωρούμε ότι με την υλοποίηση των προτάσεων, η τοπική επιχειρηματικότητα και η τοπική οικονομία θα βγουν πολλαπλά ωφελημένες. Τέλος θέλω να υπογραμμίσω ότι η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη, όπως ήταν άριστη παλαιότερα στην Αντιπεριφέρεια έτσι συνεχίζεται και σήμερα στο Δήμο Καρδίτσας, και αυτό φέρνει θετικά αποτελέσματα για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας και φυσικά για το Δήμο Καρδίτσας».