Εβδομήντα ιππείς από ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με τα άλογά τους έδωσαν το παρών στη 16η Πανελλήνια ιππική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή μέχρι σήμεραστη Λίμνη Πλαστήρα.

Τη συνάντηση διοργάνωσε ο Ιππικός Σύλλογος Καρδίτσας «Νικόλαος Πλαστήρας», με συνδιοργανωτή το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Ιππείς από την Ηγουμενίτσα, την Ανδραβίδα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, τον Βόλο, τον Τύρναβο, τη Γιάννουλη και αλλού μαζί με τα όμορφα και περήφανα άλογά τους από διάφορες ράτσες, όπως Ισπανικά, αραβικά, Θεσσαλικά, Κοζάνης, Σιάτιστας, αραβάνια, κ.α. βρέθηκαν στην περιοχή και πέρασαν ένα αξέχαστο τριήμερο γεμάτο πορείες μέσα στα πανέμορφα τοπία της περιοχής.

Επτά ετών ήταν ο μικρότερος ιππέας που συμμετείχε στη διοργάνωση και 85 ο μεγαλύτερος, ο κ. Θωμάς Λέτσιος από το Δαμάσι, γνωστός και ως…Ντάλτον.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή με προσέλευση και παρουσίαση των αλόγων, στο γήπεδο Μεσενικόλα. Στη συνέχεια η βραδιά κύλησε με κέφι, συζήτηση και συνοδεία μουσικής από DJ.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε πορεία από το γήπεδο Μεσενικόλα μέχρι το Τσαρδάκι και επιστροφή με την αντίστροφη διαδρομή, με θέα τη Λίμνη Πλαστήρα και τα Άγραφα. Η εκδήλωση συνεχίστηκε το απόγευμα, με διαφόρων ειδών αθλητικές επιδείξεις και αγωνίσματα μεταξύ των αλόγων, στο χώρο του Αγίου Δημητρίου Μεσενικόλα ενώ άμαξες και ιππήλατα δίτροχα ήταν στη διάθεση του κοινού για βόλτες στην περιοχή.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση με τους ίππους διασχίζοντας το χωριό του Μεσενικόλα. Η βραδιά ολοκληρώθηκε στο χώρο της Γιορτής Κρασιού Μεσενικόλα, με γλέντι.