Πρώτο τεστ προπονητικού χαρακτήρα για τον ΑΣΚ στη Λαμία

Το πρώτο φιλικό τεστ που θα είναι προπονητικού χαρακτήρια θα δώσει ο ΑΣΚ αύριο Σάββατο (2/9) στο κλειστό της Λαμίας.

Μετά από δύο εβδομάδες προπονήσεων η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου θ’ αντιμετωπίσει τον ΑΟ Μυκόνου που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας (elite όπως ονομάστηκε από πέρσι) και οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν για πρώτη φορά μαζί ως ομάδα.

Όπως είναι γνωστό οι “κυανόλευκοι” έχουν προχωρήσει σε μια σειρά από σπουδαίες μεταγραφικές προσθήκες και θα παρουσιάσουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα σ’ ο,τι αφορά τα πρόσωπα σε σχέση με τη χρονιά που πέρασε.

Ωστόσο το ζητούμενο αυτή την εποχή είναι να αποκτήσει το σύνολο τη “χημεία” που χρειάζεται και σ’ αυτό θα είναι πολύ χρήσιμες οι φιλικές αναμετρήσεις που ήδη έχουν αρχίσει να προγραμματίζονται.

ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Πέρα από το αυριανό φιλικό ο ΑΣΚ έχει προχωρήσει σε συμφωνίες με άλλες ομάδες για τη διεξαγωγή αγώνων, αλλά θα περιμένουν όλοι την κλήρωση (12 Σεπτεμβρίου) ώστε να ορίσουν και τις ημερομηνίες.

Το σίγουρο είναι πάντως πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε φιλικό στην Καρδίτσα καθώς θα φιλοξενηθεί μια ομάδα από την Κύπρο (Κεραυνός Στροβόλου) για δύο αγώνες στις 7 και 9 Σεπτεμβρίου.

Τα επόμενα, προγραμματισμένα και σίγουρα τεστ είναι στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και στο κλειστό της Πυλαίας.

Ο ΑΣΚ θ’ αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Προμηθέα Πατρών σε τουρνουά που διοργανώνεται εκεί κάθε χρόνο.

O 18ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΠΕΤΑΚΗΣ


Στο μεταξύ η ομάδα της Καρδίτσας πέρα από τις κινήσεις με παίκτες εγνωσμένης αξίας που θα μπουν απευθείας στα βαθιά, επενδύει και στο μέλλον με τις δοκιμές και την αξιοποίηση του αναπτυξιακού οργανωμένου πλάνου που είναι σε εξέλιξη.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ανακοινώθηκε και η απόκτηση του 18χρονου Ευδόξιο Καπετάκη από τις Σέρρες που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Πανσερραϊκού και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων πρόπερσι αναδείχθηκε 2ος σκόρερ με συμπαίκτες τους Αβδάλα, Σομοντούροφ και Αμπόσι.

Αγωνίζεται ως γκαρντ – φόργουορντ και έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε πολύ καλό παίκτη.

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Ο ΤΡΙΤΩΝΑΣ
Με δώδεκα ομάδες τελικά θα ξεκινήσει η νέα basket league αφού ο Τρίτωνας παρότι κατέκτησε το εισιτήριο της ανόδου από την Elite League ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα συμμετάσχει.

Οπότε θα έχουμε τον ίδιο αριθμό ομάδων όπως και τη χρονιά που προηγήθηκε με την διαφορά όμως ότι αυτή τη φορά θα υπάρχουν πέρα από τα play off και τα play out από τα οποία θα προκύψει η μία ομάδα που θα υποβιβαστεί.