Δύσκολη ημέρα περιμένει σήμερα τους δημότες της Καρδίτσας με την κακοκαιρία «Daniel» να «χτυπά» δυνατά το Νόμο ήδη από αργά χθες το βράδυ με ακόμη πιο σφοδρή βροχόπτωση υψηλής έντασης και διάρκειας.

Εντός της πόλεως, κάποιοι δρόμοι είναι από νωρίς το πρωί κλειστοί, καθώς λόγω του νερού κρίνονται μη προσβάσιμοι από οχήματα, ενώ και τα πεζοδρόμια έχουν γίνει επικίνδυνα για τη διέλευση πεζών.

Συγκεκριμένα, δρόμοι όπως η οδός Υψηλάντου στο κέντρο της Καρδίτσας, οι οδοί Βασιαρδάνη και Πλαστήρα έχουν μετατραπεί σε λίμνες, ιδίως σε κάποια σημεία τα αυτοκίνητα περνούν με όσο πιο χαμηλή ταχύτατα γίνεται λόγω της συσσώρευσης νερού.

Τα εμπορικά καταστήματα, ύστερα από την κήρυξη σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κλειστά, όπως και οι δημόσιες υπηρεσίες. Παράλληλα, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, αλλά και τα καταστήματα  τροφίμων μπορούν να λειτουργήσουν έως και στις 6 το απόγευμα, σήμερα Τετάρτη. Ισχύει μάλιστα και απαγόρευση κυκλοφορίας με απόφαση του της ΕΛΑΣ.

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες

Δυσκολίες αντικρίζουν οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες της πόλης, προσπαθώντας με την τοποθέτηση εμποδίων στις πόρτες των καταστημάτων τους να αποτρέψουν την πιθανότητα να περάσει το νερό εντός του χώρου. Προληπτικά και με το φόβο της πλημμύρας, μεγάλη μερίδα επαγγελματιών έχει σηκώσει σε ψηλά σημεία το εμπόρευμά τους, ενώ παρότι οι επιχειρήσεις τους δε δύναται να λειτουργήσουν παραμένουν σε επιφυλακή ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα. Σε πολλές περιοχές της Καρδίτσας, όπως και στο κέντρο, έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Αγωνία στα πρόσωπα των κατοίκων

Η ανησυχία των κατοίκων είναι έκδηλη στα πρόσωπα τους, η αμφιβολία για το πώς θα κυλήσει η ημέρα, εάν πρόκειται να κοπάσουν ή θα συνεχίσουν στην ίδια ένταση τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Με κάθε τρόπο προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, ενώ είναι σε μια διαρκή εγρήγορση.

Να σημειωθεί πως η στάθμη των ποταμών βρίσκεται σε κρίσιμο επίπεδο καθώς η έντονη βροχή φέρνει νερό και φέρτα υλικά από τα ορεινά. Από τα μεσάνυχτα έχουν πέσει 166 χιλιοστά βροχής στην Καρδίτσα. Ύστερα από τα τελευταία στοιχεία που έρχονται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο/ meteo.gr, συνολικά από την αρχή της κακοκαιρίας έπεσαν πάνω από 400 χιλιοστά!