Πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα, συσσώρευση όλο και περισσότερου βρόχινου νερού (φωτό+video)

Δυσχεραίνει η κατάσταση στην Καρδίτσα, καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται δίχως έλεος με έντονη και διαρκής βροχόπτωση που φέρνει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση όλο και περισσότερου βρόχινου νερού σε γειτονιές και κεντρικούς δρόμους.

Καταστηματάρχες ήδη από το πρωί προσπάθησαν να λάβουν οποιαδήποτε μέτρα πρόληψης έφερναν στο νου ώστε να εμποδίσουν το νερό να περάσει εντός των χώρων των καταστημάτων.

Στον κεντρικό πεζόδρομο, το νερό όλο και περισσότερο δυσκολεύει τη διέλευση των πεζών, ενώ αρκετοί δρόμοι κρίνονται πλέον μη προσβάσιμοι με όχημα. Σε αρκετές επιχειρήσεις, ιδιοκτήτες και προσωπικό επέλεξαν να θωρακίσουν βιτρίνες και πόρτες με σφραγιστικά υλικά.

Παράλληλα, οι προειδοποιήσεις με το 112 συνεχίστηκαν και το μεσημέρι, με δύο – τρία διαδοχικά μηνύματα από την Πολιτική Προστασία ως υπενθύμιση πως η κυκλοφορία τουλάχιστον για σήμερα απαγορεύεται εξαιτίας του σφοδρού καιρικού φαινομένου.

Ο Νομός περνάει δύσκολες ώρες με πολλαπλά ανοιχτά μέτωπα, καθώς περιοχές αντιμετωπίζουν πλημμυρικά φαινόμενα, έχουν γίνει προληπτικές εκκενώσεις σε κοινότητες, ενώ καταστροφές έχουν σημειωθεί σε ορισμένα σημεία του ορεινού όγκου. Μάχη δίνεται με τη συγκράτηση της στάθμης του νερού στα ποτάμια.