Δίκτυο αλληλεγγύης Καρδίτσας: «Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του «Δικτύου Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας» στην παροχή βοήθειας σε όσους συνανθρώπους μας είδαν τη ζωή τους να βουλιάζει μέσα στα λασπόνερα.

Από την πρώτη στιγμή ανέλαβε δράση και συγκέντρωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση πληγέντων σε διάφορα σημεία του Νομού!

Τα στιγμιότυπα είναι από τις επισκέψεις στον Παλαμά, στον Αγιο Θεόδωρο, στα Καλογριανά, στα Ορφανά κλπ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στιγμιότυπα από τη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης, διεκδίκησης και αγώνα και συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και από τη χθεσινή και τη σημερινή παρέμβαση, κατά τις οποίες μοιράστηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα χωριά Παλαμά, Άγιος θεόδωρος, Καλογριανά και Ορφανά Καρδίτσας.
Σε συνθήκες κρίσης αποδεικνύουμε στην πράξη ότι δεν έχουμε ανάγκη από κανένα “σωτήρα”. Οι προτεραιότητες και πολιτικές επιλογές του κράτους, του κεφαλαίου και των τοπικών κολαούζων τους είναι ξεκάθαρες. Δε θα μας σώσουν αυτοί που μας έπνιξαν.
Απαιτούμε την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων σε σπίτια , υποδομές, επαγγελματικό εξοπλισμό, και αγροτική παραγωγή. Να μην πληρώσει πάλι ο λαός τα αποτελέσματα των εγκληματικών επιλογών τους.
Να φτιαχτούν υποδομές για τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Η διαμονή την πληγέντων να πραγματοποιείται σε ανθρώπινες συνθήκες, απαιτούμε δωρεάν, σίτιση, ένδυση και περίθαλψη.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ.
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.»