Έκκληση για αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Καρδίτσας (video)

Έκκληση προς τους δημότες για αιμοδοσία απηύθυναν οι γιατροί του Νοσοκομείου Καρδίτσας, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψης του Προέδρου Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), κ. Παναγιώτη Κατσίβελα. Οι γιατροί κατέστησαν σημαντική την προσέλευση ατόμων για αιμοδοσία, ιδίως αυτό το διάστημα που ο Νομός Καρδίτσας και περισσότερο ο Παλαμάς δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας «Ντάνιελ».

Τον πρόεδρο του Ε.ΚΕ.Α, κ Παναγιώτη Κατσιβέλα, καλωσόρισε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Μαίρη Κουτσούμπα, η οποία εκ μέρους όλου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει το Κέντρο για την αιμοδοσία σε αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Κατά την επίσκεψη του κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, ο ίδιος ανέφερε ότι το νοσοκομείο έχει δεχθεί ισχυρή πίεση αυτές τις ημέρες, το ίδιο και η αιμοδοσία. «Μπορεί η κοινωνία να έχει άλλες προτεραιότητες μετά κιόλας από τις καταστροφές της κακοκαιρίας, αλλά οι ανάγκες για αιμοδοσία είναι υπαρκτές. Η επίσκεψη μας ως Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έχει στόχο να έχουμε μια προσωπική εικόνα των αναγκών έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε επαρκείς στη βοήθεια που πρέπει να δοθεί. Αυτές οι μέρες επιβεβαιώνουν πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη στην κοινωνία, και με αυτή την έννοια θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο της Καρδίτσας να συνδράμουν στην αιμοδοσία για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά της, η κ. Ευαγγελία Παπαδημητρίου, Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Αιματολογικού Τμήματος Νοσοκομείου Καρδίτσας, υπογράμμισε ότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, ιδίως αυτό το διάστημα που αντιμετωπίζουμε την κατάσταση των πλημμυρών μετά την κακοκαιρία.