Προσπαθούν να πατήσουν ξανά στα πόδια τους οι κάτοικοι στην Ψαθοχώρα (φωτο)

Οι «κλισέ» φράσεις όπως βιβλική καταστροφή έχουν χάσει το νόημά τους, για να περιγράψουν το βομβαρδισμένο τοπίο που αντικρίζει κανείς σε χωριά όπως ο Κοσκινάς του Δήμου Παλαμά, την κατάσταση στην οποία παρουσίασε χθες ο «Νέος Αγών».

Κάνοντας οδοιπορικό στα χωριά που επλήγησαν, η εφημερίδα βρέθηκε και στην Ψαθοχώρα, το χωριό πριν τον Κοσκινά. Και εκεί οι κάτοικοι προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία και λασπόνερα του ποταμού. Το νερό μέσα στο χωριό έφθασε σε ορισμένα σημεία μέχρι και δύο μέτρα.

Η επόμενη ημέρα είναι αποκαρδιωτική: Σπίτια μέσα στη λάσπη, γκρεμισμένες οικίες, βρώμα από τα νεκρά ζώα κλπ, κατεστραμμένες καλλιέργειες. «Κοίτα πως έγινε το νοικοκυριό. Ήμασταν νοικοκύρηδες, κοίτα πως καταντήσαμε» μάς έλεγε γυναίκα κάτοικος της Ψαθοχώρας που πέταγε μέσα από το σπίτι της τα πράγματα που είχαν γεμίσει από τη λάσπη ενώ την ίδια ώρα φορούσε μάσκα για να προστατευτεί από τη δυσωδία που ήταν ανυπόφορη εξαιτίας των στάσιμων νερών και νεκρών ζώων που υπήρχαν πιο πέρα.

Περισσότερα από 1.200 ζώα έχουν πνιγεί όπως μας έλεγαν ο Πρόεδρος και κάτοικοι του χωριού, ενώ και αυτοί με τη σειρά τους μιλούσαν για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία τους.