ΔΕΥΑ ΠΑΛΑΜΑ: Κατάλληλο το νερό σε έξι κοινότητες

Kατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση είναι το νερό σε έξι κοινότητες του Δήμου Παλαμά που υδρεύονται από τη Λ. Πλαστήρα. Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Παλαμά.

Ειδικόκτερα αναφέρει σε ανακοίνωση που υπογράφει η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Μαργαρίτα Κούτρα: «Η ΔΕΥΑ Παλαμά σας γνωρίζει ότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 σε δείγματα νερού από τις Τ.Κ. του Δήμου Παλαμά διαπιστώθηκε:
-Στις Τ.Κ. που υδρεύονται από τη λίμνη Πλαστήρα, ήτοι Τ.Κ. Προαστίου, Καλογριανών, Αγίας Τριάδας, Πεδινού, Μάρκου και Γοργοβιτών το νερό πληροί τις προδιαγραφές της Δ1(δ)/ ΓΠ οικ. 27829/15-05-2023 ΚΥΑ ,οπότε θεωρείται κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.
-Στις Τ.Κ. που υδρεύονται από τη λίμνη Σμοκόβου, ήτοι Τ.Κ. Παλαμά, Αγίου Δημητρίου, Ιτέας, Φύλλου, Ορφανών, Αστρίτσας, Συκεώνας, Ηλία και Αμπελώνα το νερό δεν πληροί τις προδιαγραφές της Δ1(δ)/ ΓΠ οικ. 27829/15-05-2023 ΚΥΑ ως προς τις μικροβιολογικές αναλύσεις, οπότε ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ακόμα για ΠΟΣΗ, πλύσιμο δοντιών και προσώπου παρά μόνο για γενική χρήση.
-Στις Τ.Κ. Μεταμόρφωσης, Βλοχού, Κοσκινά, Ψαθοχώρας, Καλυβακίων, Κόρδας, Μαραθέας, Λεύκης, Πέτρινου, παρότι υδρεύονται από τη λίμνη Σμοκόβου δεν πληρούνται οι προδιαγραφές της Δ1(δ)/ ΓΠ οικ. 27829/15-05-2023 ΚΥΑ ως προς τις μικροβιολογικές αναλύσεις και τις χημικές αναλύσεις, λόγω του τοπικού δικτύου, οπότε το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στα καζανάκια της τουαλέτας».