Επιχειρήσεις με πολλαπλάσιες ζημιές από το «ταβάνι» που έχει μπει στις αποζημιώσεις

Πλαφόν το οποίο ανέρχεται στα 120.000 ευρώ προβλέπεται για τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ντάνιελ».

Ποσό το οποίο δεν αντικατοπτρίζει το πραγματικό μέγεθος των ζημιών που έχουν υποστεί μεγάλες επιχειρήσεις στο Νομό Καρδίτσας, σε ορισμένες ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.
Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κώστα Ζυγογιάννη, μάς ενημέρωσε ότι από τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας έχει γίνει προσπάθεια ώστε το συγκεκριμένο ποσό να αλλάξει, αφού πλήθος επιχειρήσεων στο θεσσαλικό διαμέρισμα έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές.

Το Υπουργείο, συνέχισε, έχει γνώση του θέματος αφού και ο αρμόδιος Υπουργός έκανε αυτοψία σε τέτοιες επιχειρήσεις. Θεωρεί βέβαιη την αλλαγή του συγκεντρωμένου ορίου, ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιο θα είναι το νέο «ταβάνι» των αποζημιώσεων.

Με δεδομένη την καταστροφή που έχουν υποστεί επιχειρήσεις, οικίες και αγροκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, πολλές για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια, θεωρούμε ότι η αποζημίωση θα πρέπει να καλύπτει το σύνολο της πραγματικής ζημιάς.
Κ.Π.