Τεράστιες οι πληγές στο δίκτυο του ΤΟΕΒ Σελλάνων, οι αποκαταστάσεις και η μελέτη εκσυγχρονισμού

Τεράστιες είναι οι ζημιές που έχει υποστεί το δίκτυο του ΤΟΕΒ Σελλάνων από την κακοκαιρία «Ντάνιελ», πολλαπλάσιες σε σύγκριση με εκείνες που είχαν καταγραφεί στον «Ιανό». Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σελλάνων κ. Βασίλης Φαλάρας μιλώντας στον «Νέο Αγώνα» σημείωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης του φακέλου στον οποίο θα καταγράφονται οι ζημιές και το κόστος αποκατάστασης.

Οι ζημιές, όπως είπε, φθάνουν το 80-90% στα ηλεκτρομοτέρ και τις γεωτρήσεις, έχουν σπάσει και καταστραφεί αγωγοί, ενώ πολύ μεγάλη είναι και η ζημιά στην αγροτική οδοποιία. Τα στραγγιστικά κανάλια έχουν βουλώσει σε μήκος που ξεπερνά τα 350-400 χιλιόμετρα και γενικότερα οι υποδομές του από τις οποίες εξυπηρετούνται τα χωριά Παλαιοχώρι, Ριζοβούνι, Καλογριαννά, Αγία Τριάδα, Μαραθέα, Κόρδα, Ψαθοχώρα, Μακρυχώρι, ένα τμήμα του Κοσκινά και Μαγούλα, έχουν υποστεί συντριπτικό πλήγμα.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχει μελέτη ύψους 4 εκ. ευρώ που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο η οποία αφορά την υπογειοποίηση του δικτύου και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού. Επομένως, μαζί με τις εργασίες αποκατάστασης που θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, απαιτείται το συντομότερο να δρομολογηθούν οι διαδικασίες και για το σημαντικό αυτό έργο της υπογειοποίησης – εκσυγχρονισμού.
Κ.Π.