Γ. Σακελλαρίου: ‘Ήταν αδύνατον να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία Ντανιελ”

*Ανοχύρωτος ο Δήμος Παλαμά ενόψει χειμώνα *“Κατασκευασμένη” η διαμάχη για το ανάχωμα *Αναγκαία έργα ανάσχεσης των νερών στα ορεινά

“Ηταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί η θεομηνία “Ντάνιελ” και να σωθεί η περιοχή του Δήμου Παλαμά αλλά και ολόκληρη η Θεσσαλία”.

Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Παλαμά σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε επιχειρώντας να κάνει έναν απολογισμό των όσων συνέβησαν μετά τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν την περιοχή. Ο κ. Σακελλαρίου απαντώντας σε ερώτηση του “ΝΑ” τόνισε ότι το φαινόμενο Ντανιελ ήταν πρωτόγνωρο, ο όγκος της βροχής ήταν τεράστιος και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να συγκρατηθεί με κανένα υπάρχον μέσο, για αυτό και όπως είπε πλημμύρισε σχεδόν ολόκληρη η Θεσσαλία.

Αναφερόμενος στο…περίφημο ανάχωμα και το αν έπρεπε ή όχι να σπάσει τόνισε κατηγορηματικά ότι αυτό “δεν έπνιξε τον Παλαμά” και υποστήριξε ότι η διαμάχη που ξέσπασε για τη συγκεκριμένη ενέργεια ήταν κατασκευασμένη κυρίως από αθηναικά ΜΜΕ. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν συμμερίζεται την άποψη όσων υποστηρίζουν ότι κάποιοι επέλεξαν να “σωσουν” την Καρδίτσα και “έπνιξαν” τον Παλαμά και υπογράμμισε ότι ακριβώς για να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να υπάρξει ένα συντονιστικό όργανο που θα αναλαμβάνει δράση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις που δεν θα αμφισβητούνται από κανέναν.

Οσον αφορά στα μηνύματα του 112 ο κ. Σακελλαρίου απάντησε σε ερώτηση του “ΝΑ” “Ο Δήμος έστειλε άμεσα αίτημα στο Κεντρικό Συντονιστικό όργανο για την αποστολή μηνύματος μέσω του 112. Το μήνυμα καθυστέρησε δραματικά να εκδοθεί. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Δεν είναι ώρα για την αναζήτηση ευθυνών. Όμως ευθύνες υπάρχουν και θα αναζητηθούν. Ακόμα κι αν χρειαστεί να «ανοίξουν» οι τηλεφωνικές συνομιλίες για να δούμε τι έγινε και κυρίως πότε έγινε”.

Εξάλλου ο κ. Σακελλαρίου εξέφρασε την αγωνία του για τον επερχόμενο χειμώνα αφού όπως είπε ο χρόνος δεν επαρκεί για να αποκατασταθούν αναχώματα και υποδομές που επλήγησαν από τον “Ντανιελ” και τον “Elias”. Τόνισε ωστόσο ότι πρέπει “όλος ο μηχανισμός να πέσει στην περιοχή” για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις οι οποίες πάντως πρέπει να γίνουν με βάση κάποια μελέτη και όχι χωρίς κανέναν σχεδιασμό.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών