Αδυσώπητη επικαιρότητα και πληροφόρηση οδηγώντας σε ένα ρευστό κόσμο και ιδέες

Η επικαιρότητα κυλάει με απίστευτους ρυθμούς, με όγκο πληροφοριών που ο διαθέσιμος χρόνος δεν μάς επιτρέπει συχνά να τον επεξεργαστούμε.

Είναι τόσο… αδυσώπητη η επικαιρότητα που ενώ μάς φέρνει αντιμέτωπους με κρίσιμης σημασίας ζητήματα όπως οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, την ίδια στιγμή ολοένα και περισσότερες τραγικότητες από όλο τον κόσμο προκύπτουν συνεχώς. Παράλληλα, αρνητικά σκηνικά όπως η ακρίβεια, παραμένουν ακόμη εντός της καθημερινότητας ενός πολίτη. Σε σημείο που εμείς οι Καρδιτσιώτες την τοποθετήσαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας με όσα δεινά αντιμετωπίσαμε πριν ένα μήνα.

Τίποτα όμως δεν μας εγκαταλείπει. Ούτε η ενεργειακή κρίση, η οποία δεν είναι στα… πικ της αλλά είναι φανερά εδώ μέσα από τους δύσκολους αριθμούς και τις τιμές. Οι έκτακτες καταστάσεις μας βάζουν σε διαδικασία να επιλέξουμε σε ποια από αυτές θα δώσουμε προτεραιότητα. Επιστρέφοντας πάλι στο θέμα της πληροφόρησης, δεν γνωρίζουμε αν είναι εφικτή η ισορροπία στην πληροφορία που δεχόμαστε, καθώς οι πηγές από τις οποίες έρχεται είναι πλέον αναρίθμητες (διαδίκτυο και ιστοσελίδες, ψηφιακές συσκευές κλπ.).

Όχι μόνο δεν μπορούμε να χωνέψουμε τη μία είδηση μετά την άλλη, αλλά αυτή η συνεχής πληροφόρηση (έως και περιττή) μας κάνει να αλλάζουμε συνεχώς την πίστη μας σε πράγματα και ιδέες που θα θέλαμε να τις διατηρήσουμε ως ένα βαθμό ακέραιες.
Δ.Γ.