Aναστάτωση αλλά και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Μαραθέας του Δήμου Παλαμά το γεγονός ότι τα σπίτια του χωριού έχουν χαρακτηριστεί “πράσινα” από τα κλιμάκια που διενήργησαν ελέγχους μετά την πλημμύρα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον Νέο Αγώνα ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βάιος Παπαευαγγέλου έγινε ένας πρώτος έλεγχος και 300 οικίες χαρακτηρίστηκαν “πράσινες”. Αυτό μάλιστα παρά το γεγονός ότι το χωρίο συγκαταλέγεται στις “κόκκινες” περιοχές που είχαν πλημμυρίσει ολικώς, με το νερό να ξεπερνά τα δύο μέτρα, ενώ παρέμενε επί μέρες μέσα στον ιστό της Μαραθέας.

Σήμερα στο χωριό κατέφθασαν εκ νέου κλιμάκια, τα οποία όπως ανέφερε ο κ. Παπαευαγγέλου, τους ενημέρωσαν πως θα διενεργούσαν επενέλεγχο σε μόλις 50 οικίες.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις κατοίκων της Μαραθέας, οι οποίοι και απέτρεψαν τη διενέργεια των επανελέγχων. “Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού έχουν πετάξει τα πάντα μέσα από τα σπίτια. Σπίτια που επί μέρες βρίσκονταν μέσα στο νερό. Δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριζονται πράσινα τα σπίτια του χωριού (πλην εκείνων που έπεσαν) χωρίς να γίνει ενδελεχής έλεγχος σε όλα. Εκτός αυτού πολύ λίγοι, περίπου ένα 20-30% των κατοίκων έχουν πάρει την πρώτη αρωγή των 6.600 ευρώ ενάμισι μήνα μετά την πλημμύρα” τόνισε χαρακτηριστικά.