Η ΕΠΣΚ για την έφεση της ΑΣΑ στην επιτροπή της ΕΠΟ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΣ Καρδίτσας με αφορμή την εκδίκαση της έφεσης της Αναγέννησης στην επιτροπή της ΕΠΟ κατά της πρωτόδικης απόφασης και της βαριάς τιμωρίας.

Αναλυτικά η ΕΠΣΚ τονίζει:

«Σήμερα η τύχη της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣHΣ κρέμεται από μία λεπτή κλωστή.

Η λαοφιλής ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας καλείται να αντιμετωπίσει μία ακόμη πρόκληση, στα πλαίσια της συζητούμενης εφέσεως της κατά της πρωτοβάθμιας, άδικης κατά γενική ομολογία, αποφάσεως.

Άδικη διότι τιμωρήθηκε σε πρώτο βαθμό με αφαίρεση πέντε βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και άλλων πέντε βαθμών για την επερχόμενη ποδοσφαιρική χρονιά, καθώς και με «τσουχτερό» πρόστιμο 25.000 €.

Ο λόγος της εξοντωτικής αυτής τιμωρίας το παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Αιολικό, που δεν έγινε, λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών μετακίνησης της ομάδας στη Μυτιλήνη, εν εξελίξει της θεομηνίας με την ονομασία «ELIAS».

Ποινές εξοντωτικές για μια ομάδα, που αν μη τι άλλο, αξίζει το σεβασμό όλων με την μακρόχρονη παρουσία της στα γήπεδα της χώρας μας συνοδευόμενη παράλληλα από την μεγάλη αγάπη των φιλάθλων.

Η ΕΠΟ έπρεπε να λάβει υπόψη της τους λόγους ανωτέρας βίας που επικαλέστηκε η ομάδα, καθώς και τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η ομάδα στη μετακίνησή της, λόγω του απαγορευτικού, στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Και ας μη ξεχνάμε τις καταστροφικές συνέπειες που άφησε πίσω της σε περιοχές του Νομού Καρδίτσας η πρώτη θεομηνία στις αρχές Σεπτεμβρίου 2023 και τα προβλήματα μετακίνησης σε όλους τους συμπολίτες μας που υφίστανται ακόμη και σήμερα.

Ηλίου φαεινότερο ότι οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία τον περασμένο μήνα είχαν σοβαρό αντίκτυπο στις δραστηριότητές της ομάδας τόσο στον αγωνιστικό όσο και στον εξωαγωνιστικό τομέα.

Τη συγκεκριμένη κρίσιμη χρονική στιγμή πρέπει να αντιδράσει σύσσωμος ο αθλητικός και όχι μόνο, κόσμος της πόλης μας, ώστε ο λαοφιλής σύλλογος να μην αδικηθεί κατάφορα για δεύτερη φορά.

Κάτι που άλλωστε επιτάσσει και το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Το Γραφείο Τύπου της ΕΠΣ Καρδίτσας