Πτώσεις δέντρων στην Καρδίτσα από τους δυνατούς ανέμους της κακοκαιρίας εξπρές

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Αργιθέας και του Δήμου Μουζακίου

Φωτο αρχείου

Επελαύνει η κακοκαιρία -εξπρές, με έντονες βροχές, ισχυρούς ανέμους, κεραυνούς και αστραπές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σε ότι αφορά την Καρδίτσα δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς η περιοχή δεν έχει βρεθεί στο «μάτι» της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Νέου Αγώνα η Πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε τρεις περιπτώσεις πτώσεις δέντρων εξαιτίας του δυνατού αέρα, στο δρόμο Καρδίτσας – Τρικάλων, στην Αγιοπηγή και στο Μοσχάτο.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου, τα ξημερώματα οι ριπές του ανέμου έφθασαν μέχρι και τα 7 μποφόρ. Έχουν πέσει μόλις 6 χιλιοστά βροχής, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει με το σκηνικό του καιρού να είναι καθαρά φθινοπωρινό.
Περίπου 26 χιλιοστά βροχής έχουν πέσει στην Πεζούλα, ενώ και εκεί σύμφωνα με τις μετεωρολογικές μετρήσεις οι ριπές του ανέμου έφθασαν τα 7 μποφόρ. Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση καταγράφονται στο Δήμο Αργιθέας και στο Δήμο Μουζακίου.

Στη Λάρισα από νωρίς το πρωί βρέχει καταρρακτωδώς ενώ από τους ανέμους υπήρξε πτώση δύο δέντρων στον ΠΑΘΕ στο ύψος του Μελισσοχωρίου και το ξήλωμα μιας τέντας στη πόλη στην οδό 23ης Οκτωβρίου. Και στις τρεις περιπτώσεις επενέβη η Πυροσβεστική.

Στα Τρίκαλα έπεσε χαλάζι τη νύχτα σε μέγεθος φουντουκιού, ενώ το πρωί από τους ισχυρούς ανέμους έπεσε κολώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα.