Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αγρότες και από τους 4 θεσσαλικούς Νομούς, υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις των Ενωτικών τους Ομοσπονδιών.

Οι αγρότες μετέφεραν στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα  Σπυρόπουλο την αγωνία τους για τις εκτιμήσεις που καθυστερούν το τελικό ύψος των αποζημιώσεων, το χρονοδιάγραμμα που καθυστερεί, ενώ σημείωσαν πως τα ποσά που ακούγονται πέρα από τις προκαταβολές δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά κόστη παραγωγής.

Οι Θεσσαλοί αγρότες πολιορκούν τον ΕΛΓΑ στη Λάρισα -τι ζητούν (ΦΩΤΟ)

Ακόμη σημείωσαν ότι οι καθυστερήσεις στην καταγραφή των ζημιών στο έγγειο κεφάλαιο, μηχανήματα, χωράφια, πομόνες, αποθήκες κλπ τους δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας για τη συνέχιση του επαγγέλματος και ζήτησαν από την υπηρεσία και την κυβέρνηση να τρέξει το θέμα των εκτιμήσεων αλλά και των αποζημιώσεων διαφορετικά ο κόσμος θα εγκαταλείψει τα χωριά

Πολιόρκησαν επί ώρα οι  αγρότες από Λάρισα, Καρδίτσα, Φάρσαλα, παρακάρλια χωριά Τύρναβο και Πήλιο τα γραφεία του ΕΛΓΑ απαιτώντας έγκαιρες και δίκαιες εκτιμήσεις και χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των αποζημιώσεων. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώσει στο 100% της πραγματικής αξίας τις τεράστιες ζημιές στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, στον εξοπλισμό και τις ασθένειες που παρουσιάστηκαν και μείωσαν δραστικά την παραγωγή.

Παράσταση διαμαρτυρίας Θεσσαλών αγροτών στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα -τιζητούν

Στη συνέχεια στις 11 το πρωί μετέβησαν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ για να διαμαρτυρηθούμε για το πετσόκομμα της βασικής ενίσχυσης και των επιδοτήσεων της νέας ΚΑΠ αλλά και τις πολλές αδικίες που έχουν γίνει σε παραγωγούς που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ χωρίς δική τους ευθύνη. 
Ζήτησαν να ενημερωθούν  για ότι συνέβη, απαιτώντας άμεση πληρωμή σε όλους τους δικαιούχους στην βασική ενίσχυση. Να δοθούν σε όλους οι συνδεδεμένες ενισχύσεις και να εξαιρεθεί η Θεσσαλία από την εφαρμογή της ΚΑΠ για μια χρονιά ώστε όλοι να πάρουν στο ακέραιο τα χρήματα από τα διάφορα προγράμματα.