Παρόλο που είναι αναγκαία η τήρηση των μέτρων, απουσιάζει η επιθεώρηση

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα σε χώρους εργασίας στην Ελλάδα και το έτος 2023, ιδίως στον κλάδο των οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων.

Μόνο το 2023 και μέχρι Σεπτέμβριο, είχαν καταγραφεί 136 νεκροί και 229 σοβαρά τραυματίες πανελλαδικά, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ). Παρόλο που θα έπρεπε ο έλεγχος να είναι συνεχής από την Αρχή της Επιθεώρησης, ο κ. Κώστας Κουβαράς, Πρόεδρος Οικοδόμων Ν. Καρδίτσας, έκανε γνωστό ότι απουσιάζει η αρμόδια επιτροπή που ελέγχει αν τηρούνται ή όχι τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Όπως τόνισε ο ίδιος, δε νοείται σε μια χώρα που θρηνεί εργαζομένους σε χώρους δουλειάς, να μην γίνεται συστηματική επιτήρηση από αρμόδια επιτροπή σε κάθε περιοχή ξεχωριστά. Στεκόμαστε κυρίως στην απουσία επιτροπής στην Καρδίτσα, διότι ουδείς έχει φροντίσει να υπάρχει όπως άλλοτε. Στη Λάρισα και τα Τρίκαλα, κανονικά υπάρχει ενεργοποιημένη ειδική ομάδα που συνεχίζει τους συγκεκριμένους ελέγχους.
Δ.Γ.