H Aνοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση της Καζάρμας από τα αιολικά

Πεζοπορία για την υπεράσπιση της Καζάρμας από τα αιολικά εργοστάσια που σχεδιάζονται πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή από συλλογικότητες της Καρδίτσας και όχι μόνο.

Συγκέντρωση έγινε στο διάσελο του Αγίου Νικολάου κι απο κει άπαντες πορεύτηκαν μέχρι την κορυφή Καζάρμα σε υψόμετρο 1977 μετρων)!

Χαρακτηριστική είναι η ενημέρωση από την “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια την πράσινη ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Αγραφα” που αναφέρει:

«Συγκέντρωση έγινε στο διάσελο του Αγίου Νικολάου και από εκεί συλλογικότητες ορειβατικοί σύλλογοι και αγωνιστές υπεράσπισης των βουνών πορεύτηκαν μέχρι την Κορυφή Καζάρμα (1977 μ.) μέσα σε ένα τοπίο αξεπέραστης ομορφιάς . Λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσαν να φτάσουν έγκαιρα δύο λεωφορεία έτσι έγιναν δύο πεζοπορίες , για πολλές ώρες το Βουνό γέμισε με υπερασπιστές του.

Σε αυτή την κορυφογραμμή της Καζάρμας – Πυροφυλάκιο – Ζυγουρολίβαδο κράτος και εταιρείες θέλουν να τοποθετήσουν 9 ανεμογεννήτριες . Το επικείμενο έργο αποτελεί συνέχεια της ισοπέδωσης του Τυμπάνου και εντάσσεται στα σχέδια των «αρπακτικών» για τη μετατροπή των Αγράφων σε βιομηχανική περιοχή, τη λεηλασία της φύσης και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας

«Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια»
Κ. Βάρναλης

Θα υπερασπιστούμε και την Καζάρμα. Το δίκιο του αγώνα μας θα κριθεί στους δρόμους, στις παρεμβάσεις, στις πορείες και στα μπλόκα των έργων.
Καλούμε κάθε σύλλογο, κάθε πολίτη της Καρδίτσας, της περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα και της ευρύτερης περιοχής των Αγράφων σε διαρκή επαγρύπνηση και αγώνα, γιατί ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε και πάλι με το κράτος, τους επενδυτές και τους μηχανισμούς τους, για να μην επιτρέψουμε να ισοπεδωθεί ακόμη ένα βουνό των Αγράφων.

Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του μαζικού και μαχητικού αγώνα. Τα Άγραφα στο διάβα των αιώνων παρέμειναν ανυπότακτα, απάτητα και ελεύθερα με αγώνες και αντίσταση. Στον ίδιο δρόμο να βαδίσουμε και εμείς»!

• Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα της Ανοιχτή Συνέλευσης.