Επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά στο κέντρο της Καρδίτσας, αγανακτισμένοι δημότες ζητούν να υπάρξει μέριμνα (Φωτο)

Στα «όρια» τους έχουν φθάσει οι δημότες στην Καρδίτσα με τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν σε αγέλες εντός του αστικού ιστού.

Σήμερα το πρωί σημειώθηκαν τουλάχιστον 6 -7 επιθέσεις σε δημότες που διέσχιζαν την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας με τα πόδια ή το ποδήλατο. Στη μία περίπτωση μάλιστα τα αδέσποτα δάγκωσαν και τραυμάτισαν ηλικιωμένο δημότη, ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Τα γεγονότα αυτά διαδραματίστηκαν στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης εν μέσω εορταστικής περιόδου, με την κεντρική πλατεία να αποτελεί πόλο έλξης ειδικά για τα μικρά παιδιά εξαιτίας του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου. Μάλιστα την ώρα των επιθέσεων ακριβώς δίπλα βρίσκονταν σε εξέλιξη το εορταστικό μπαζάρ δύο σχολείων, με τους εκπαιδευτικούς να απομακρύνουν τους μαθητές για λόγους ασφαλείας.

Δημότες απευθύνθηκαν αγανακτισμένοι στον «Νέο Αγώνα» εκφράζοντας την εύλογη αγανάκτησή τους, καθώς το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά έχει λάβει απειλητικές διαστάσεις. Τα ζώα αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα σε αγέλες εντός του αστικού ιστού και περιφέρονται σε πλατείες, δρόμους, έξω από σχολεία κ.α αποτελώντας πηγή κινδύνου για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Προφανώς δεν ευθύνονται τα συμπαθή τετράποδα, τα οποία προσπαθούν να επιβιώσουν σε ξένο περιβάλλον, πιθανώς πεινασμένα. Σε συνδυασμό με τη βία ή τον εκφοβισμό που ενδεχομένως έχουν υποστεί, αντιδρούν με το ένστικτο της επιβίωσης.

Απαιτείται λοιπόν ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και παράλληλα να δρομολογηθούν το συντομότερο οι διαδικασίες κατασκευής ενός σύγχρονου διαδημοτικού καταφυγίου για τη φιλοξενία των αδέσποτων.