Συλλαλητήριο – μήνυμα από τους αγρότες της Καρδίτσας με τα τρακτέρ στον κόμβο του Ε65 (φωτο & βίντεο)

*«Αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας, για να παραμείνουμε στον τόπο μας» * Η αστυνομία έχει αποκόψει την πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο

Με τρακτέρ και αγροτικά διαδηλώνουν σήμερα οι αγρότες της Καρδίτσας, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων. Διεκδικούν να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης μετά τις πλημμύρες, αποζημιώσεις στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο του Ε65, με σύνθημα «αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας, για να παραμείνουμε στον τόπο μας». Δεκάδες τρακτέρ βρίσκονταν τις προηγούμενες στις πλατείες του Παλαμά και χωριών του Νομού.
Σήμερα βγήκαν στο δρόμο με τους αγρότες να στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία για τα καυτά ζητήματα. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ στον κομβο του Ε65, όπου για ακόμη μια φορά ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν την πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο.

Η αστυνομία δεν επιτρέπει την πρόσβαση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο και γίνονται διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους του αγροτικού κινήματος. Οι αγρότες ζητούν να ανέβουν στον Ε65 για να διαδηλώσουν και να πραγματοποιήσουν συνελευση.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας σημείωσε ότι ακόμη υπάρχει άστεγος κόσμος, ή κόσμος που κοιμάται σε σπίτια με υγρασία. «Τεράστια τα προβλήματα επιβίωσης. Αντί η πολιτεία να δώσει λύσεις στα προβλήματα αυτά, στέλνει δυνάμεις καταστολής και μας αντιμετωπίζει με προσβλητικό τρόπο. Ξέρουν στην κυβέρνηση ότι άνθρωποι μένουν μέσα στο κρύο; Αυτό είναι ντροπή. Αν έχουν αποφασίσει να διώξουν τους ανθρώπους της υπαίθρου, εμάς δεν μας απασχολεί. Εμείς οι Καρδιτσιώτες αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν υπάρχει περίπτωση να κουνηθούμε από τον τόπο μας. Έχουμε μάθει να παλεύουμε για να μπορούμε να επιβιώνουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων.