Από Τετάρτη σε χρήση ο δρόμος Καρδίτσας-Λάρισας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

Την Τετάρτη-εκτός απροόπτου- θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος Καρδίτσας – Λάρισας, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο ρεπορτάζ του Νέου Αγώνα (εδώ).

Οι εργασίες προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη ο δρόμος από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου καθώς και ο φωτισμός και η διαγράμμιση του συγκεκριμένου τμήματος, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και ο δρόμος θα δοθεί σε χρήση.

Να θυμίσουμε ότι ο δρόμος υπέστη σημαντικές ζημιές στο ύψος της Αστρίτσας μετά τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα «Ντάνιελ» και «Εlias». Εκ τότε το τμήμα από το Ερμήτσι μέχρι την Αστρίτσα έχει αποκλειστεί με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται μέσω Παλαμά και Ιτέας με τους οδηγούς να υποβάλλονται σε καθημερινή ταλαιπωρία.

Οπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας έχει αναλάβει την προσωρινή αποκατάσταση του δρόμου, καθώς η μελέτη και το έργο της οριστικής αποκατάστασης έχει περάσει πλέον στη δικαιοδοσία του Υπουργείο Υποδομών.

Οι εργασίες της προσωρινής αποκατάστασης βρίσκονται στο τελικό στάδιο και εκτός απροόπτου ο δρόμος από την Τετάρτη θα δοθεί κανονικά σε χρήση με δύο λωρίδες κυκλοφορίας σε κάθε κατεύθυνση.