«Έργο πολλαπλού σκοπού που πρέπει να υλοποιηθεί το Φράγμα του Μουζακίου»

Για την επόμενη ημέρα του Δήμου Μουζακίου μίλησε στο «Νέο Αγώνα» ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης, επισημαίνοντας το ζωτικής σημασίας έργο του Φράγματος Μουζακίου για την περιοχή, ενώ αναφέρεται εκτεταμένα για τις ζημιές που άφησε πίσω του ο Ντάνιελ». Παράλληλα, ο κ. Στάθης σημείωσε ότι απομένουν τυπικές διαδικασίες για να παραδοθεί επισήμως το νέο Κέντρο Υγείας, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται στις αρχές του νέου έτους.

Συγκεκριμένα, στα πρόσφατα εγκαίνια του έργου ύδρευσης της Ανατολικής πλευράς στη Λίμνη Σμοκόβου, ο Δήμαρχος Δήμου Μουζακίου, κ. Θεοφάνης Στάθης, μιλώντας στον «Ν.Α.» στάθηκε στην ιδιαίτερη αξία που θα έχει η ολοκλήρωση του φράγματος Μουζακίου για την επίλυση ζητημάτων ύδρευσης και άρδευσης, αλλά και για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής γενικότερα. Επιπλέον, ο κ. Στάθης εστίασε την προσοχή του στην ανάγκη ολοκλήρωσης αυτού του έργου, για το οποίο η τοπική κοινωνία όπως και οι αρμόδιες αρχές είναι ενήμεροι για τα οφέλη (εξοικονόμηση ενέργειας κ.α.) και την προστασία που θα εξασφαλίζει απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ακόμη, ας μη ξεχνάμε ότι το φράγμα Μουζακίου θα μπορεί να συγκρατεί σημαντικές ποσότητες νερού, άκρως απαραίτητες για κάθε αρδευτική περίοδο, κατά τις οποίες τα τελευταία χρόνια παρατηρείται εκτεταμένη ξηρασία και λειψυδρία.

Σοβαρές ζημιές σε οδικό δίκτυο και στα χωριά

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο κ. Στάθης, τα προβλήματα σε οδικό δίκτυο και εντός των χωριών είναι αρκετά και σοβαρά, αλλά γίνεται προσπάθεια όπως είπε, με κάποιες χρηματοδοτήσεις να αποκατασταθούν κάποιες υποδομές. «Ελπίζουμε ότι θα λάβουμε μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις ως Δήμος ώστε να προχωρήσουμε στην ολική αποκατάσταση των ζημιών. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας. Με το που φύγει η δύσκολη αυτή περίοδος, από την Άνοιξη θα είμαστε σε θέση ως Δήμος, η Περιφέρεια, αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσουμε σ αποκαταστάσεις, αλλά και σε μόνιμα έργα», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ότι «ένα εξίσου μεγάλο ζήτημα εντοπίζεται στο δρόμο Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα, καθώς δεν υπάρχει συγκοινωνία. Στη θέση Ανθοχώρι οι ζημιές είναι τεράστιες και έγιναν ακόμη μεγαλύτερες μετά το Ντάνιελ, ιδίως αν συγκρίνουμε με την εικόνα που μας είχε αφήσει ο Ιανός το 2020. Θεωρώ ότι μπροστά μας είναι αρκετή δουλειά που χρειάζεται να κάνουμε και ευελπιστούμε ότι σε καλή συνεργασία με την κυβέρνηση, όπως και είχαμε μετά το πέρασμα του Ιανού. Χρειάζεται τεράστια υπομονή από τους δημότες, καθώς κατανοούμε ότι ταλαιπωρούνται. Από εκεί και πέρα, είμαστε αποφασισμένοι να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα και να τα λύσουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στάθης για τα υπάρχοντα ζητήματα στο Δήμο.

Όσον αφορά το νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου, ο κ. Στάθης είπε ότι θα παραδοθεί ως έργο επισήμως από το νέο έτος στους δημότες. «Είναι σημαντικό έργο, για να αποκτήσουν οι δημότες μας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες», κατέληξε.

Δ.Γ.