Ανασκόπηση 2023

Επιμέλεια Κώστας Παλαιός-Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Aποχαιρετούμε μία από τις δυσκολότερες χρονιές των τελευταίων δεκαετιών για το Νομό Καρδίσας.

Μία χρονιά η οποία σημαδεύτηκε από το φονικό πέρασμα του «Ντάνιελ» στο Νομό Καρδίτσας, αφήνωντας παράλληλα ανυπολόγιστες ζημιές στον κάμπο, την παραγωγή, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
Είχε προηγηθεί κάποιους μήνες νωρίτερα η τραγωδία των Τεμπών, που στοίχισε μεταξύ άλλων τη ζωή σε δύο νεαρούς Καρδιτσιώτες. Μια τραγωδία που βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία και τους Έλληνες.

Το μόνο που θα ευχηθούμε για το 2024 που έρχεται σε λίγες ώρες είναι να μην μας ξαναβρεί τέτοιο κακό.

Ας θυμηθούμε τα σημαντικότερα γεγονότα που μας απασχόλησαν το 2023. Μία χρονιά με χαρές και λύπες, στην οποία τα γεγονότα ήταν πολλά και τα βλέπουμε από μια άλλη οπτική γωνία, εκείνη της απόστασης του χρόνου.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

15 Ιανουαρίου: Μέσα στο γήπεδο που λάτρευε από μικρό παιδί άφησε την τελευταία του πνοή ο 20χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής Ηλίας Μπρέλλας από το Μαυρομμάτι.

18 Ιανουαρίου: Τις δυνάμεις τους ενώνουν ο Ιατρικός Σύλλογος και ο τομέας του ΕΚΑΒ Καρδίτσας, σε συνεργασία με την ΕΠΣ με στόχο να συμβάλουν στη διασφάλιση της υγείας των αθλητών και όσων συμμετέχουν στους αγώνες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο Ν. Καρδίτσας.

30 Ιανουαρίου: Με κυρίαρχο αίτημα την αναπλήρωση του εισοδήματος στο 1 ευρώ για το βαμβάκι και τη μείωση του κόστους παραγωγής, εκατοντάδες τρακτέρ που βρίσκονταν στις πλατείες των χωριών του Ν. Καρδίτσας βγήκαν στο δρόμο με τους αγρότες να προχωρούν στο στήσιμο μπλόκου.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

9 Φεβρουαρίου:

– Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ το έργο κατασκευής του αρδευτικού δικτύου Υπέρειας – Ορφανών στις Π.Ε. Λάρισας – Καρδίτσας. Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο αρδευτικό έργο που αφορά το Ν. Καρδίτσας και θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ μετά το νέο κλειστό δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού.

– Αλληλέγγυοι στέκονται οι Καρδιτσιώτες στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που βιώνουν τον εφιάλτη του θανάτου και της καταστροφής μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Πλήθος πολιτών έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο κάλεσμα των τοπικών εργατικών σωματείων για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο τα οποία θα αποσταλούν στους σεισμοπαθείς.

18 Φεβρουαρίου: Tη σημαντική θέση που κατέχει στη διεθνή αγορά το ελληνικό βαμβάκι, την οποία όμως μπορεί να βελτιώσει σημαντικά αν αντιμετωπιστούν τρεις αδυναμίες του (κυτίο χρώματος, ξένες ύλες, τυποποίηση), ανέδειξε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βάμβακος ο Δρ. Νταράουσε Μωχάμεντ Προϊστάμενος του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης Βάμβακος Καρδίτσας.

ΜΑΡΤΙΟΣ

1 Μαρτίου: «Σκηνές αρχαίας τραγωδίας, για μια ακόμη φορά στην κοιλάδα των Τεμπών, υπό το άγρυπνο βλέμμα των 12 θεών πάνω από τον Όλυμπο» ήταν τα λόγια συναδέλφου από το CNN που μας καλούσε, για να τον ενημερώσουμε για την ανείπωτη τραγωδία. Μια τραγωδία που ξεκλήρισε οικογένειες και οδήγησε σε πένθος τη χώρα και ιδιαίτερα τη Θεσσαλία, που έχασε νεαρά βλαστάρια, φοιτητές, από τη σύγκρουση των 2 τρένων τη μοιραία Τρίτη 28 Φεβρουαρίου λίγο μετά τις 11:20 το βράδυ. Ανάμεσά τους και δύο Καρδιτσιώτες, ο 20χρονος Τάσος Κουτσόπουλος και ο 34χρονος Βάιος Βλάχος .

3 Μαρτίου:

– Το απόγευμα εκείνης της Παρασκευής, τρεις ημέρες μετά το σοκαριστικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, εργατικά σωματεία, σύλλογοι και φορείς της περιοχής, φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, γιατροί, ιερείς, μαθητές, γονείς και πλήθος πολιτών πραγματοποίησαν μια συγκλονιστική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Καρδίτσας.

4 Μαρτίου: H θλίψη έχει απλωθεί στην Καρδίτσα, με την τοπική κοινωνία να θρηνεί τον άδικο θάνατο δύο παιδιών της κατά τη σύγκρουση της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

16 Μαρτίου: Κωμωδία από τη Θεατρική Σκηνή Κοζάνης που αποδόθηκε στο κοζανίτικο ιδίωμα άνοιξε η αυλαία του 38ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

8 Απριλίου: Ο ΑΣΚ τα κατάφερε! Aναδείχθηκε νικητής στον αγώνα της χρονιάς που έγινε στο κατάμεστο “Γιάννης Μπουρούσης” και σήκωσε την Καρδίτσα – για μία ακόμη φορά – ψηλά!

11 Απριλίου: Οι πόρτες της ανοίγουν σήμερα και παραδίδεται στους… φυσικούς δικαιούχους της, τα παιδιά. Ο λόγος για τη νέα παιδική χαρά του Παυσιλύπου η οποία αναβαθμισμένη, εκσυγχρονισμένη και απόλυτα ασφαλής από σήμερα θα μπορεί να χρησιμοποιείται ελεύθερα από όλα τα παιδιά.

21 Απριλίου: Tα αποτελέσματα του μόνιμου πληθυσμού κατά Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα και Δημοτική Κοινότητα, με βάση την απογραφή του 2021 ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

28 Απριλίου: Το Παυσίλυπο των… Δεινοσαύρων άνοιξε και επίσημα τις πύλες του με 11 ομοιώματα – εκθέματα δεινοσαύρων, των ζώων που κυριάρχησαν στο γήινο οικοσύστημα για περίπου 165 εκατομμύρια χρόνια.

ΜΑΪΟΣ

21 Μαΐου:

– Ιστορική νίκη κατέγραψε η ΝΔ με διαφορά άνω των 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών, με βάση τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών.

– Διατήρησε την πρωτοκαθεδρία στο Νομό Καρδίτσας η Νέα Δημοκρατία, η οποία αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις εκλογές. Μάλιστα έφθασε στο 46,32% τα ποσοστά της, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα, ωστόσο χάνει μία έδρα εξαιτίας της απλής αναλογικής.

29 Μαΐου: Με βάση τα στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου, στην Καρδίτσα τον Μάιο φέτος έχουν πέσει περί τα 150 χιλιοστά νερού, ποσότητα που αντιστοιχιστεί σε ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο (Ιανουαρίου – Μαρτίου) του έτους.

ΙΟΥΝΙΟΣ

19 Ιουνίου: Με τη θεατρική παράσταση «Πνοές… Ηρώων» άνοιξε η αυλαία της 55ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» που φέτος είναι αφιερωμένη στους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.

25 Ιουνίου: Σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά μεγαλύτερη του 22% από τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τα αποτελέσματα στις εθνικές εκλογές.

ΙΟΥΛΙΟΣ
4 Ιουλίου:
-Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε προς τους δημάρχους που υπηρέτησαν την τοπική κοινωνία από το Δήμο Καρδίτσας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δημαρχείου.

-Την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ορίσει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Καρδίτσας του κόμματος, Κώστα Τσιάρα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

5 Ιουλίου: Εκτεταμένες ζημίες στο φυτικό κεφάλαιο, στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων προκάλεσε η χαλαζόπτωση αλλά και η έντονη βροχόπτωση που έπληξε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

19 Ιουλίου:
-Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε την εξάπλωση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Κρύας Βρύσης.

– Το πρώτο φετινό κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε στο Νομό Καρδίτσας.

23 Ιουλίου: Ένα βήμα πιο κοντά στην εγκατάσταση εννέα γιγάντιων αναμογεννητριών στη θέση Ζυγουρολίβαδο στην κορυφογραμμή της Καζάρμα στη Λίμνη Πλαστήρα έκανε η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η οποία ενέκρινε την τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων

25 Ιουλίου: Τραγωδία στο πύρινο μέτωπο της Καρύστου στην Εύβοια, όπου δύο πιλότοι Canadair έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους που επιχειρούσε στην περιοχή.

26 Ιουλίου: Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής απετράπη η εξάπλωση δασικής φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου Λαμπερού στη Λίμνη Πλαστήρα. Νύχτα αγωνίας στη Μαγνησία από την πύρινη κόλαση.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
8 Αυγούστου:
Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο Αργύρι Αργιθέας. Ενας 67χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του, καθώς το αυτοκίνητό του εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε ρέμα 70 μέτρα εκτός δρόμου.

13 Αυγούστου: Να ενταχθούν άμεσα σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα οι αποκαταστάσεις των ζημιών που προκλήθηκαν από τον «Ιανό» στις υποδομές της Δ.Ε. Ιτάμου ζήτησαν φορείς και κάτοικοι της περιοχής με μαζική κινητοποίηση.

24 Αυγούστου:
-Στην παγκόσμια ελίτ του βάδην έχει εδραιωθεί η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Ένα ακόμη σπουδαίο επίτευγμα για την Καρδιτσιώτισσα πρωταθλήτρια, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 35 χλμ βάδην του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου της Βουδαπέστης.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
4 Σεπτεμβρίου:
Στη δίνη της ακραίας κακοκαιρίας «Ντάνιελ» έχει εισέλθει η χώρα και ο Νομός Καρδίτσας. Ήχησε στα κινητά τηλέφωνα των Καρδιτσιωτών μήνυμα του 112 της Πολιτικής Προστασίας.

5-6 -7 Σεπτεμβρίου: Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» στη Θεσσαλία, «σφυροκοπώντας» το Ν. Καρδίτσας και τη Μαγνησία φέρνοντας πρωτοφανή ύψη βροχής. Δεν χωράει ανθρώπινος νους την ανυπολόγιστη καταστροφή που προκάλεσαν στο Δήμο Παλαμά οι πλημμύρες.

Νεκροί, πλημμυρισμένος ο Παλαμάς και χωριά, κάτοικοι εγκλωβισμένοι σε σπίτια και στέγες. Μεταμόρφωση και Βλοχός βυθίστηκαν στην κυριολεξία κάτω από τα λασπόνερα. Πνιγμένος ο κάμπος με καλλιέργειες, σπίτια, περιουσίες και υποδομές να βυθίζονται κάτω από νερό και λάσπη.

Ζημιές και προβλήματα καταγράφονται σε χωριά του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Δήμου Σοφάδων, αλλά και στους ορεινούς Δήμους της Λ. Πλαστήρα και της Αργιθέας.

Αρχίζουν οι επιχειρήσεις διάσωσης με ελικόπτερα για την περισυλλογή εγκλωβισμένων από τα σπίτια τους. Δράση αναλαμβανουν οι εθελοντές που με βάρκες προσπαθούν να προσεγγίσουν εγκλωβισμένους για να τους μεταφέρουν σε ασφαλέστερο σημείο, ή να τους πάνε βασικές προμήθειες.

8 Σεπτεμβρίου: Mήνυμα ότι η κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι χρειάζεται» για να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των καταστροφών έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη που είχε με τις τοπικές αρχές στο δημαρχείο Καρδίτσας, αφού νωρίτερα έκανε αυτοψία με ελικόπτερο στον πλημμυρισμένο κάμπο και μίλησε με διασώστες και πλημμυροπαθείς.

11 Σεπτεμβρίου: Ο Νομός Καρδίτσας μετά την πλημμύρα πενθεί για τους νεκρούς του, τραυματισμένος βαριά. Στα καραγκουνοχώρια του κάμπου επικρατεί η απόλυτη καταστροφή και αν δεν υπήρχε η αλληλεγγύη του κόσμου η κατάσταση θα ήταν ακόμη πιο δραματική.

Οι περιοχές της Μεταμόρφωσης και του Βλοχού παραμένουν κατακλεισμένες από το νερό. Την ίδια ώρα «κραυγή αγωνίας» συνεχίζουν να βγάζουν οι δημότες από το σύνολο του Δήμου Παλαμά για τα νεκρά ζώα (κτηνοτροφικά και οικόσιτα), καθώς το θέμα εξελίσσεται σε υγειονομική βόμβα.

16 Σεπτεμβρίου: Την άμεση συγκρότηση ενός Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων στη Θεσσαλία ο οποίος θα υπάγεται στα Υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Μεγάρου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

18 Σεπτεμβρίου: Ένα ακόμη νέο παιδί που έχασε τη ζωή του υπηρετώντας την πατρίδα και τον άνθρωπο θρηνεί ο Νομός Καρδίτσας. Πρόκειται για τον 27χρονο Γιώργο Βούλγαρη, Υπαξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων, με καταγωγή από το Μουζάκι. Ο νεαρός αλεξιπτωτιστής, που βρήκε τραγικό τέλος ήταν στην ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη και επέβαινε στο μοιραίο λεωφορείο.

24 Σεπτεμβρίου: Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 1065 Καρδιτσιώτες προσήλθαν στην κάλπη προκειμένου να εκλέξουν το νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

27 -30 Σεπτεμβρίου: Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Εlias» χτυπά το Νομό Καρδίτσας. Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται η περιοχή του Παλαμά εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των ποταμών. Παράλληλα στα λασπόνερα παραδόθηκαν για ακόμη μια φορά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φύλλου στο Δήμο Παλαμά. Πλημμυρίζουν για ακόμη μια φορά τα χωριά Μεταμόρφωση και Βλοχός.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
1 Οκτωβρίου:
Με την αγανάκτηση και την οργή να ξεχειλίζουν εκατοντάδες Καρδιτσιώτες- πλημμυροπαθείς και μη- συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Παλαμά και αξίωσαν αποζημίωση στο 100% για όλες τις ζημιές, γενναία μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες αλλά και έργα που θα θωρακίσουν πόλεις και χωριά απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

5 Οκτωβρίου: Τη διαβεβαίωση ότι θα αξιοποιηθούν όλοι οι δυνατοί πόροι της ΕΕ για να στηριχθούν οι πληγέντες παραγωγοί της Θεσσαλίας έδωσε ο επίτροπος γεωργίας Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι κατά την επίσκεψη του στον πλημμυρόπληκτο κάμπο του Ν. Καρδίτσας και της Θεσσαλίας.

8 Οκτωβρίου: Στις κάλπες προσέρχονται οι Καρδιτσιώτες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
-Καθαρή εντολή από την πρώτη Κυριακή να συνεχίσει το έργο του στο Δήμο Καρδίτσας για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, έδωσαν οι Δημότες στον Βασίλη Τσιάκο.


-Αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Σοφάδων. Ο κ. Δημοσθένης Κατσής επικρατησε με ποσοστό άνω του 43%, το οποίο του δίνει την εντολή να αναλάβει τα ηνία του Δήμου.

-Τον Ανδρέα Στεργίου εξέλεξαν εκ νέου και μάλιστα πανηγυρικά ως Δήμαρχο της επόμενης πενταετίας, οι δημότες στο Δήμο Αργιθέας.

-Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα επανεξελέγη ο Παναγιώτης Νάνος.

-Το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών έληξε απο την πρώτη Κυριακή και στο Δήμο Μουζακίου. Ο κ. Φάνης Στάθης έκοψε πρώτος το νήμα με ποσοστό 62,08%.

-Η κάλπη του δεύτερου γύρου θα αναδείξει Δήμαρχο στον Παλαμά μεταξυ του Γιώργου Σακελλαρίου και Σωκράτη Δασκαλόπουλου.

-Ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών άφησαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Κώστας Αγοραστός και ο Δημήτρης Κουρέτας.

15 Οκτωβρίου:
– Τον Δημήτρη Κουρέτα ανέδειξαν νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας οι Θεσσαλοί δημότες στις κάλπες του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ. Κουρέτας είναι ο μεγάλος θριαμβευτής, πετυχαίνοντας μια «σαρωτική» νίκη επί του έτερου υποψηφίου Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού.

-Ο Σωκράτης Δασκαλόπουλος εξελέγη Δήμαρχος Παλαμά στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών. Οι δημότες έδωσαν εντολή διακυβέρνησης του Δήμου Παλαμά στον κ. Δασκαλόπουλο, ο οποίος επικράτησε του έτερου υποψηφίου και σημερινού Δημάρχου κ. Γιώργου Σακελλαρίου σε μια εκλογική μάχη «ντέρμπι».

29 Οκτωβρίου:
-Στη Γέφυρα του Σταυρού στον Παλαμά, στο σημείο από όπου μπήκαν τα νερά στη πόλη του Παλαμά κατά τη θεομηνία Ντάνιελ, πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση που διοργάνωσαν η ΕΟΑΣΚ και Αγροτικοί Σύλλογοι.

-Μήνυμα να μην ξεχαστούν οι πλημμυροπαθείς και ο Νομός Καρδίτσας έστειλαν από τη κεντρική πλατεία της πόλης ο Διονύσης Τσακνής και τα Κίτρινα Ποδήλατα που ένωσαν τις φωνές τους με ντόπιους καλλιτέχνες στη συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσαν φορείς του νομού.

NOEMΒΡΙΟΣ

3 Νοεμβρίου: Μέσα στο χειμώνα είναι δύσκολο να γίνουν έργα μόνιμης αποκατάστασης των υποδομών που επλήγησαν από τον «Ντάνιελ». Ωστόσο το Υπουργείο θα εκμεταλλευτεί το χρονικό αυτό διάστημα για τη σύνταξη των μελετών και την ανάθεση των έργων, ώστε μετά το πέρας του χειμώνα οι εργολάβοι να μπουν στα έργα. Αυτό υπογράμμισε από την Καρδίτσα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος.

5 Νοεμβρίου: Περίπου 2.000 συνεταίροι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας προσήλθαν στις κάλπες για να αναδείξουν τη νέα διοίκησή της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

10 Νοεμβρίου:
-Ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ιζηματος ο όγκος των φερτών υλικών που έχουν πέσει τα τελευταία 15 χρόνια στον ταμιευτήρα της Λίμνης Πλαστήρα ύστερα από φαινόμενα έντονων βροχοπτώσεων, συμπεριλαμβανομένου και του «Ιανού», όχι όμως της κακοκαιρίας «Ντάνιελ».

– Με κόσμο γέμισε η εμπορική αγορά της Καρδίτσας, καθώς η «Λευκή νύχτα» που πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά, στάθηκε η αφορμή για να βγει έξω το καταναλωτικό κοινό, να κοιτάξει τις βιτρίνες, να ψωνίσει και να διασκεδάσει.

22 Νοεμβρίου:
-Στο δρόμο βγήκαν ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες της Καρδίτσας, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στο προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

25 Νοεμβρίου: Πολύτιμη «ανάσα» έδωσε η «Βlack Friday» στην αγορά της Καρδίτσας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ


8 Δεκεμβρίου:
-Τη δημιουργία της νέας Μεταμόρφωσης, με τη συνδρομή του ΣΕΒ που θα αναλάβει τη χορηγία κατασκευής των νέων οικιών ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλημμυρόπληκτη κοινότητα του Δήμου Παλαμά. Νωρίτερα παρέστη στην τελετή των εγκαινίων του έργου ύδρευσης της ανατολικής πλευράς του Νομού από τη Λίμνη Σμοκόβου.

-Σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς άρχισε να κινείται και επίσημα η Καρδίτσα, με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

14 Δεκεμβρίου: Τραγικός επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης του 26χρονου Παναγιώτη Βλάσση στον Πρόδρομο. Ο νεαρός δυστυχώς εντοπίστηκε απαγχονισμένος, μέσα σε μια παλιά αποθήκη στο χωριό.

16 Δεκεμβρίου: Για αγώνα μέχρι την τελική νίκη ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους δεσμεύτηκαν δεκάδες πλημμυροπαθείς που συγκεντρώθηκαν στο μεγάλο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

-17 Δεκεμβρίου: Ολοκληρώθηκε μέσα σε μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα το 26ο All Star Game του Ελληνικού μπάσκετ που φιλοξενήθηκε στην Καρδίτσα!