Οδυσσέας και Ιουλιέτα»είναι ο τίτλος του νέου λογοτεχνικού έργου του διακεκριμένου Σοφαδίτη Επιστήμονα καιΕρευνητή, Απόστολου Παππά τοοποίο παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο τουΔήμου Σοφάδων σε εκδήλωση πουδιοργάνωσε ο Μορφωτικός ΣύλλογοςΣοφάδων.
Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που ταξιδεύει τον αναγνώστη στο χρόνο, στις καταβολές του ανθρώπινου είδους μέσα από τη συνεχήπεριπλάνηση του δικού του σύγχρονουΟδυσσέα.
Αλλωστε η έλξη του συγγραφέαστην ιστορία του Οδυσσέα τον παρακίνησε να γράψει τη δική του φανταστική ιστορία του Οδυσσέα στο δρόμοτου προς την Ιθάκη.
Για το βιβλίο μίλησαν: ο Φιλόλογοςκαι Συγγραφέας Βαγγέλης Ντελλής, ηΦιλόλογος Κατερίνα Σταθοπούλου καιη Μεταφράστρια του έργου Παρασκευή Καλαμπαλίκη- Χρυσικού, ενώ ηεκδήλωση πλαισιώθηκε από τους μουσικούς, Χρήστο Κιτσόπουλο στο σαξόφωνο και Γιούλη Αγιώτη στο πιάνο.
Ο Απόστολος Παππάς γεννήθηκεστους Σοφάδες και σπούδασε στο Χημικό Θεσσαλονίκης.
Το 1993 πήρε Υποτροφία από τοίδρυμα Φούλμπραΐτ (20 σε όλη την Ελλάδα ,10 για Θετικές και 10 για Ανθρωπιστικές Επιστήμες), καθώς και από τοΠανεπιστήμιο του Ροντ Άιλαντ για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική.
Το 1995 πήρε το master του στη Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφή καιυποτροφία από το πανεπιστήμιο Rutgersγια να κάνει το διδακτορικό τουστη Βιοχημεία.
Το 1999 τελείωσε το διδακτορικότου και προσελήφθη από την εταιρείαJohnson &Johnson (τη μεγαλύτερηφαρμακευτική του κόσμου) στο τμήματης Βιολογίας του Δέρματος.
Μετά από δύο χρόνια μετέβη στοΜόναχο όπου εργάστηκε από το 2001μέχρι το 2003 μέχρι που η Johnson τουέκανε πρόσκληση να επιστρέψει στηνΑμερική εργαζόμενος συνολικά 17χρόνια σ’ αυτή την εταιρεία.
Παράλληλα το 2006 του έγινε πρόταση να διδάξει Διατροφή σαν βοηθόςκαθηγητής στοπανεπιστήμιοτου Rutgers(όπου συνεχίζειμετά 17 χρόνια τις δραστηριότητές του στο Πανεπιστήμιοαυτό).
Το 2007 γράφει το πρώτο τουβιβλίο Saint Tropezdiet και αμέσως μετά αρχίζει να γράφει τοπρώτο του μυθιστόρημα που εξέδωσε το 2011 μετίτλο «Ισπανική Ρομάντσα».
Το 2011 εκδόθηκε το πρώτο πανεπιστημιακό βιβλίο που συνέδεσε διατροφή και Δερματολογία από τονεκδοτικό οίκο Σπρίγκερ (το μεγαλύτερο εκδότη Ιατρικών βιβλίων) και ηεπιτυχία αυτού τον οδήγησε στην πρόταση από τον ίδιο εκδότη να εκδώσειτο 2015 το δεύτερο επιστημονικό βιβλίο που συνδέει το μεταβολισμό τωνλιπιδίων και το δέρμα.
Το Νοέμβριο του 2017 δέχτηκε πρόταση να αναλάβει και να δημιουργήσειως επικεφαλής το Κέντρο Καινοτομίαςγια τη δερματολογική εταιρεία τηςNestle στην Ελβετία όπου και εργάστηκε για δυόμισι χρόνια.
Στα χρόνια της πανδημίας ίδρυσεδική του εταιρεία στη Ζυρίχη και τηνσυμβουλευτική του εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου από το 2020ιδιωτεύει ως σύμβουλος μεγάλωνεταιρειών.
Από τότε μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης και αυτήτη στιγμή συμβουλεύει εταιρείες στηΒοστόνη, στο Λουγκάνο ,στην Βιέννηκαι στο Μιλάνο (για δερματολογικάφάρμακα, ενέσιμα, αισθητικής, διατροφικά συμπληρώματα και καλλυντικά).
Είναι προσωπικός σύμβουλος τουεπιχειρηματία Juliani και παράλληλα ηκύρια ασχολία του είναι να ηγείται στοερευνητικό κομμάτι της εταιρείαςΊντερκος στο Μιλάνο όπου έχει τηνεπίβλεψη πάνω από 250 επιστημόνων(για την έρευνα σε καινούργια καλλυντικά προϊόντα).
Επίσης είναι μέλος του ΔιοικητικούΣυμβουλίου Ινστιτούτων Ερευνών στοPRINSTON και Οργανισμών που ασχολούνται με την έρευνα στο δέρμα.Μετά την παρουσίαση ακολούθησεδιάλογος του συγγραφέα με το κοινό.


















