Επί...τέντας στον Πλατύκαμπο με τους αγρότες η πρόταση Δαναλάτου για τη σήραγγα στο Αιγαίο (ΦΩΤΟ+video)

Η όνιμη λύση που θα ανακουφίσει τα πλημμυρισμένα 180.000 στρεμματ; στην Κάρλα

Συνεχίζουν για τέταρτη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι πλημμυροπαθείς αγρότες των παρακάρλιων χωριών και σήμερα το απόγευμα στην τέντα που έχουν στήσει στον κόμβο του Πλατυκάμπου , όπου πλέον βρίσκονται περί τα 140 τρακτερ, τους επισκέφθηκε ο Νίκος Δαναλάτος καθηγητής της Γεωπονικής και εκ των επιστημονικών συνεργατών του περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα.

Ο κ. Δαναλάτος συζήτησε μαζί τους την πρόταση που έχει καταθέσει η περιφέρεια και την υιοθέτησε και ο αγροτικός κόσμος της περιοχής για τη διάνοιξη σήραγγας προς το Αιγαίο, όπου θα καταλήγουν τα νερά της Κάρλας.

Πρόκειται όπως εξήγησε για μία σήραγγα μήκους 10 περίπου χιλιομέτρων και διαμέτρου 10 μέτρων η οποία θα οδεύει τα νερά προς το Κεραμίδι στην περιοχή Καμάρι, η οποία θα έχει το χαρακτήρα μόνιμης λύσης και προστασίας από μελλοντικές “μεγα- πλημμύρες” τύπου Daniel που μπορεί να συμβούν στη Θεσσαλία. Η επιστημονική του ομάδα εκτιμά ότι θα έχει ένα κόστος 120 μ 150 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο μηχανικός και γεωλόγος Αλέκος Μπέλεσης προσεγγίζει σε αρκετά μικρότερο κόστος κατασκευής κοντά στα 50 εκατομ. ευρώ.

Από την πλευρά τους οι αγρότες ανέφεραν ότι έχουν υιοθετήσει από την πρώτη στιγμή αυτή την πρόταση και αναμένουν από την κυβέρνηση να την υλοποιήσει, ώστε να δοθεί μία λύση που θα τους εγγυάται το μέλλον στην περιοχή όπου παραμένουν επί 4 μήνες πλημμυρισμένα 180.000 στρέμματα.

Πάντως ο κ. Δαναλάτος μιλώντας στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας¨” νωρίτερα σημείωσε πως θα εισηγηθεί στον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα να χρηματοδοτήσει τη μελέτη αυτής της σήραγγας ώστε να δεσμευτεί ακόμη περισσότερο η κυβέρνηση για την υλοποίησή της

Οι συσκέψεις των αγροτών αναμένεται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, με τα βλέμματα στραμμένα στη σύσκεψη της Πέμπτης στην Καρδίτσα, παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου.