Κρίσιμο διάστημα για την Αναγέννηση...

Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ “Β” που είχε χαρακτηριστεί (και δικαίως) “τελικός” αφού θα έκρινε κατά μεγάλο ποσοστό το αν η Αναγέννηση θα διατηρούσε ελπίδες για είσοδο στην πεντάδα, δυστυχώς δεν έδωσε τίποτα.

Οι “κιτρινόμαυροι” ηττήθηκαν από τον “κακό τους δαίμονα” κι όχι μόνον αυτό, αλλά διαπίστωσαν για μία ακόμη φορά με πολύ οδυνηρό τρόπο πως την εξέλιξη ενός αγώνα μπορούν να την καθορίσουν όχι μόνο οι ομάδες που αγωνίζονται και η συγκυρία που είναι μέσα στο παιχνίδι που ονομάζεται ποδόσφαιρο, αλλά και οι αποφάσεις διαφόρων τύπων συμμετέχουν στη διαδικασία για να τηρήσουν τους κανόνες ισονομίας! Εδώ γελάμε με… δάκρυα!

Σε κάθε περίπτωση η ήττα και μάλιστα με βαρύ σκορ με τα γκολ που μπήκαν στα τελευταία λεπτά και κόντρα θα λεγε κανείς στην εικόνα του αγώνα, είναι γεγονός και βάζει την Αναγέννηση σε μία κατάσταση που είναι πολύ κρίσιμη.

Κατά τη γνώμη μας η πιο κρίσιμη της τελευταίας τετραετίας από τότε που ξεκίνησε από το τοπικό η επάνοδος σε χρόνο ρεκόρ στη Β’ Εθνική και οι πρωταγωνιστικές πορείες των προηγούμενων δύο ετών. Πλέον σ’ αυτό το εκτρωματικό πρωτάθλημα ενδέχεται να χρειαστεί να δώσει μάχη για την υπόστασή της στην κατηγορία!

Κι αυτό γιατί είναι πλέον σχεδόν σίγουρο ότι θα μετέχει στα play out που θα κρίνουν ποιοι θα είναι οι τρεις από τους έξι που θα πάρουν την άγουσα για τη Γ’ Εθνική μαζί μ’ αυτούς που θα τερματίσουν στις δύο τελευταίες θέσεις. Στη μία για ν’ ακριβολογούμε (προτελευταία) καθώς ο τελευταίος είναι ο Αλμωπός που αποβλήθηκε εξ αρχής από το πρωτάθλημα.

ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ,  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ…
Τα πράγματα, πλέον, είναι ξεκάθαρα. Η ομάδα έχει τις αγωνιστικές της αδυναμίες, έχει τις δυσκολίες σε ζητήματα οικονομικής φύσεως και έχει μπροστά της πολύ δύσκολο έργο.

Το μόνο που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι ανάθεμα και γενική αποδόμηση. Μ’ αυτό το ρόστερ θα πορευτεί η Αναγέννηση στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και στους έξτρα αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Αν αυτό το ρόστερ και όσους είναι δίπλα του αρχίσουμε να τους αποδομούμε, τότε είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα έλθουν χειρότερα.

Χρειάζεται εγρήγορση, συσπείρωση στις τάξεις της ομάδας (η διοίκηση το ποδοσφαιρικό τμήμα) και στήριξη απ’ έξω για να μην φθάσουμε στο σημείο να τη δούμε να επιστρέφει στο “ένδοξο” πρόσφατο παρελθόν των τοπικών πρωταθλημάτων…

Θ.Κ.