Εδώ δεν μιλάς, απλώς πράττεις...

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι κάποιοι από τους βετεράνους της Αναγέννησης που πήραν πρωτοβουλία τις τελευταίες ημέρες για να συμπαρασταθούν στον Σπύρο Θώδη που περνάει πολύ δύσκολα…

Δεν χρειάζεται να γράψουμε τα “πως και τα γιατί” καθώς όλοι στη μικρή μας πόλη γνωρίζουμε την ταλαιπωρία που δέρνει τον σπουδαίο άσο του παρελθόντος.

Εδώ δεν μιλάς, απλώς πράττεις…

Ευτυχώς ζούμε στην επαρχία όπου η λέξη “συμπαράσταση” παρότι επιχειρείται συστηματική προσπάθεια αποδόμησης (με διάφορες αφορμές), ώστε να μας καταντήσουν απόλυτα παρτάκηδες υφίσταται.

Μιλάω για την αυθεντική συμπαράσταση που δεν διαφημίζεται, ούτε γίνεται σλόγκαν με ταρατατζούμ, αλλά λαμβάνει χώρα διακριτικά, όμορφα με κύρια επιδίωξη όχι να διαφημιστούμε αλλά να βοηθήσουμε εκεί που μας έχουν ανάγκη…

Στην περίπτωση του Σπύρου Θώδη χρειάζεται και η ευαισθητοποίηση του κόσμου αλλά και της ΑΕΚ που μπορεί λόγω εμβέλειας να φροντίσει.

Η ζωή μπορεί ν’ αναποδογυρίσει για τον καθένα μας κι αυτό πρέπει να το χουμε πάντα υπόψιν.

Το ποιος είναι ο Θώδης δεν χρειάζεται εξηγήσεις κάποιος που γνωρίζει ιστορία. Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, αρκεί μια ματιά στη φωτογραφία της ΑΕΚ τη δεκαετία του 1980.

Όρθιος δίπλα στον Στεργιούδα. Μαζί με Μίμη Δομάζο, Θωμά Μαύρο, Ντούσαν Μπάγιεβιτς, Χρήστο Αρδίζογλου κλπ κλπ…
Από μία εποχή που έχει τελειώσει και είναι μόνο στις αναμνήσεις μας…

Οχι όμως και οι άνθρωποι που την “συνέθεσαν” και μας “μεγάλωσαν”

Θ.Κ.