«Να μη ξεχαστεί η τραγωδία των Τεμπών, ήμασταν όλοι εν δυνάμει επιβάτες αυτού του τρένου» (φωτο+video)

Να μη ξεχαστεί η απώλεια των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που έχασαν τη ζωή τους στις 28 Φεβρουαρίου του 2023, είπαν βαθιά συγκινημένοι φοιτητές, μαθητές και καθηγητές, στην εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο κινηματοθέατρο Καρδίτσας από φοιτητές της Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, και των Τροφίμων και Διατροφής.

Σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, η εκδήλωση μνήμης ξεκίνησε με χαιρετισμούς φοιτητών, εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, ενώ συνεχίστηκε με την προβολή πρωτότυπου βίντεο για τον άδικο χαμό των 57 ατόμων, με μαρτυρίες γονέων για όσα βίωσαν. Το συγκινητικό βίντεο αποτύπωσε τη θλίψη, τη στεναχώρια, την αγωνία και την ανασφάλεια που κυριαρχούν στα πρόσωπα νέων, αλλά και μεγάλων εξαιτίας των διαχρονικών παραλείψεων, των ευθυνών του κράτους, που ματαίωσαν απότομα τα όνειρα νέων παιδιών και τερμάτισαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο τη ζωή τους.

Στην εκδήλωση ανέβηκαν στο βήμα μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ που απήγγειλαν ποιήματα για την μαύρη επέτειο της 28ης Φεβρουαρίου, μη κρατώντας τα δάκρυά τους αλλά με θαρραλέα, δυνατή φωνή τίμησαν τη μνήμη των 57 αδικοχαμένων ατόμων. Κατά σειρά, «Μαύρος Φλεβάρης» της Μιχαέλας Γκούλιου, «Μακάρι να μπορούσα» της Γεωργίας Οικονόμου, «Σκληρή φωτιά» του Δημοσθένη Μπακαλάκου, «Ασύχαστος» του Παναγιώτη Νταράλα και «Παιδιά στο τρένο», το οποίο τελευταίο απήγγειλαν μαζί οι μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

«Εν δυνάμει ήμασταν όλοι μας επιβάτες αυτού του τρένου», είπαν με τρεμάμενη φωνή οι φοιτητές κατά τις ομιλίες τους, οι οποίοι συχνά είχαν χρησιμοποιήσει τη μοιραία αυτή αμαξοστοιχία στα ταξίδια τους. «Κραυγή για να έρθει ένα αποτέλεσμα, θυμός και οργή για τα αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό 57 συνανθρώπων μας. Εμείς οι νέοι με τον αγωνιστικό και νεανικό μας τρόπο, καθηγητές με τη γνώση και την εκπαίδευσή τους, είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό τον αγώνα, αλλά και όλοι που δεν ξεχνάμε», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ιάσονας Χατζηγεωργίου, εκπρόσωπος των φοιτητών και ένας εκ των συντονιστών της εκδήλωσης. Παράλληλα, η κ. Ναυσικά Τσώλου, φοιτήτρια του Τμήματος Τροφίμων, υπογράμμισε ότι η τραγωδία ήταν ένα συμβόλαιο θανάτου με ανοιχτή ημερομηνία, λέγοντας ότι « εμείς οι νέοι ανεχτήκαμε πολλά και αισθανόμαστε ανεπιθύμητοι στη χώρα. Μας στέρησαν την ανέλιξη, το ευ ζην, τώρα και το ζην».

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα «Νέος Αγών».