Τί συμβαίνει με το επίδομα ενοικίου;

Η επιδότηση ενοικίου πρόκειται για ένα από τα πρώτα μέτρα στήριξης που προανήγγειλε η
πλευρά της κυβέρνησης, τις πρώτες ημέρες μετά τις πλημμύρες του «Ντάνιελ», μιας και αρκετοί κάτοικοι έμειναν δίχως σπίτι και μέχρι σήμερα το παράδοξο είναι ότι παραμένουν εν δυνάμει άστεγοι.

Αυτά τα λόγια ανήκουν στους ίδιους αποκλειστικά τους κατοίκους του Βλοχού, που έχουν βγει δημοσίως και περιγράφουν πιο αναλυτικά την έως τώρα εικόνα σε ένα μέτρο που δεν λέει να… τρέξει. Χαρακτηριστικά κάτοικος του Βλοχού ανέφερε ότι επιδότηση ενοικίου έχει πάρει μόνο ένα 5%.

«Στα 200 σπίτια που είμαστε 7 – 10 άτομα μόνο πήραν. Έστειλαν ένα e-mail, το οποίο  αναφέρει πως πρέπει να παρουσιάσουμε κάποια δικαιολογητικά στο τέλος του τριμήνου. Κάθε τρίμηνο πρέπει να παρουσιάζουμε κάποια δικαιολογητικά, βεβαιώσεις, για να μπορούμε να πάρουμε την επιδότηση. Έχουν περάσει 6-7 μήνες και ακόμη δεν την έχουμε πάρει. Είναι μία γραφειοκρατία που δεν θα μπορέσουν όλοι να ανταπεξέλθουν στην διαδικασία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν, ένα μέτρο τόσο σημαντικό να μην έχει εφαρμοστεί για τους πληγέντες που έχασαν το σπίτι τους ή είναι μερικώς κατεστραμμένο; Διότι καλή και χρυσή η βοήθεια γειτόνων, φίλων και συγγενών, αλλά αυτές οι λύσεις μόνο ως εφήμερες θα τις χαρακτηρίζαμε.
Δ.Γ.