Συνεχίζουν ακάθεκτες την άνοδο οι τιμές στα καύσιμα στο Ν. Καρδίτσας

Ανοδική τάση καταγράφεται στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στο Νομό Καρδίτσας, ενώ και το πετρέλαιο κίνησης εξακολουθεί να θεωρείται ακριβό για την καθημερινή μεταφορά των επαγγελματιών και δημοτών. Το θολό τοπίο στα καύσιμα προβληματίζει τους πολίτες ενόψει Πάσχα, καθώς η έξοδος των εορτών καθίσταται ασύμφορη με τα τωρινά δεδομένα.


Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Μπάμπης Μαργαρίτης, Πρόεδρος Βενζινοπωλών Ν. Καρδίτσας, ανέφερε ότι η αμόλυβδη κυμαίνεται μεταξύ 1,93 και 1,97 ευρώ το λίτρο, ενώ η τιμή του πετρελαίου κίνησης αγγίζει το 1,75 ευρώ το λίτρο, εξίσου ακριβό εντός της γενικότερης ανόδου που σημειώνεται στα καύσιμα. «Ο λόγος που έχουν πάρει την… ανιούσα οι τιμές στα καύσιμα, είναι επειδή η συμμαχία παραγωγών ΟΠΕΚ+ αναμένεται να διατηρήσει τις τρέχουσες περικοπές παραγωγής, με μειωμένο δηλαδή αριθμό βαρελιών πετρελαίου. Αυτό έχει αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι τιμές των καυσίμων στο χρηματιστήριο. Ας μη ξεχνάμε ότι για τη διαμόρφωση των τιμών ευθύνονται οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαργαρίτης υπογράμμισε ότι η άνοδος των καυσίμων φέρνει δυσκολίες μετακίνησης στους πολίτες, ιδίως όταν πρόκειται σε λίγες ημέρες το Πάσχα.

Aναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών