Δυσαρέσκεια και έλλειψη εμπιστοσύνης

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το θυμό των πολιτών σχετικά με τις Ευρωεκλογές και το πολιτικό σκηνικό εντός της χώρας μας.

Στην προσπάθεια να επισημάνουν οι ίδιοι τις αιτίες που οδήγησαν στο υψηλό ρεκόρ αποχής, ο εκνευρισμός και η κούραση ήταν φανερά συναισθήματα στο πρόσωπό τους, ακόμη και σε δημότες που όντως άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ένιωθαν θυμό όχι για τους πολίτες που απείχαν από τις κάλπες, αλλά για τη στάση των κομμάτων, την τρέχουσα κατάσταση με την ακρίβεια και ότι παρόλο που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αναγκάζονται να δαπανούν ακόμη περισσότερα.

Για όλα αυτά λοιπόν, δίνουν οι ίδιοι ένα… δίκιο στους πολίτες που απείχαν από τις Ευρωεκλογές, παρότι έχουμε τονίσει επανειλημμένα πως τέτοιου είδους μηνύματα είναι αδύνατο να φέρουν επιθυμητά αποτελέσματα, να αλλάξουν δηλαδή κάτι από τα… παράδοξα αυτού του κόσμου.

Και αυτά τα αρνητικά συναισθήματα συσσωρεύονταν εδώ και καιρό, καθώς αυτή η αγανάκτηση του κόσμου και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις πολιτικές πλευρές δεν είχαν εκδηλωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό. Επίσης, η δυσαρέσκεια δεν προήλθε μόνο από εκείνους που απείχαν από την κάλπη, αλλά εκφράστηκε και από τους ενεργούς πολίτες που έκαναν το καθήκον τους.
Δ.Γ.