TOEB Tαυρωπού: Περισσότερα καλαμπόκια από βαμβάκια, αυξημένες οι αρδευτικές ανάγκες λόγω θερμοκρασιών

Για ακόμη μία χρονιά ο αριθμός των καλλιεργήσιμων στρεμμάτων καλαμποκιού έχουν υπερβεί εκείνων του βαμβακιού στην περιοχή του δικτύου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού.
Το βαμβάκι διατήρησε τα στρέμματα του, όπως ανέφερε μιλώντας στον «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθανάσιος Μαρκινός, ενώ εκείνα του καλαμποκιού αυξήθηκαν.

Στην εξέλιξη αυτή για το καλαμπόκι, καθοριστικό ήταν το γεγονός της λήψης συνδεδεμένης ενίσχυσης ύστερα από την προσεκτική και πετυχημένη κίνηση της Διοίκησης του Οργανισμού να στοιχειοθετήσει φάκελο για τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου και τη χρήση του νερού (με επιφανειακά νερά κλπ) που δεν επιβαρύνει τον υπόγειο υδροφορέα. Ο φάκελος έγινε δεκτός καθιστώντας επιλέξιμες όλες τις εκτάσεις της περιοχής του δικτύου του ΤΟΕΒ, την ώρα που με τη νέα ΚΑΠ το μεγαλύτερο τμήμα του Καρδιτσιωτικου και Θεσσαλικού κάμπου έμεινε εκτός συνδεδεμένης στο καλαμπόκι.

Σε εξέλιξη η άρδευση
Σε ότι αφορά την εξέλιξη της άρδευσης, ο κ. Μαρκινός σημείωσε πως οι αρδευτικές ανάγκες είναι αυξημένες τις ημέρες αυτές εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, τόσο στην καλλιέργεια του βαμβακιού, όσο και στου καλαμποκιού που έχουν ξεκινήσει τα δεύτερα νερά.
Η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα, τα αρδευτικά νερά της οποίας διαχειρίζεται και φέτος ο ΤΟΕΒ με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, βρίσκεται στα 790,40 μέτρα, περίπου ενάμιση μέτρο πιο πάνω σε σύγκριση με πέρυσι τέτοια περίοδο.

Μετά τις παρεμβάσεις αποκατάστασης που έγιναν στο κατεστραμμένο από τον «Ντάνιελ» δίκτυο του Οργανισμού, ποτίζουν όλες οι περιοχές εντός του δικτύου και όποια προβλήματα προκύπτουν αντιμετωπίζονται άμεσα.
Κ.Π.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών