Νικητής ο Δήμος Παλαμά στη μάχη με το αρδευτικό (φωτο)

Αποκαταστάθηκαν 300 παρόχθια και πάνω από 20 αντλιοστάσια, χιλιόμετρα υπόγειων αγωγών τοποθετήθηκαν και καναλιών καθαρίστηκαν

Νικητής στη δύσκολη μάχη της αποκατάστασης των αρδευτικών συστημάτων που καταστράφηκαν από τον «Ντάνιελ» αναδείχθηκε ο Δήμος Παλαμά.
Η Δημοτική Αρχή κατάφερε το… ακατόρθωτο, να φέρει εις πέρας το πολύ δύσκολο εγχείρημα της αποκατάστασης των αρδευτικών υποδομών του Δήμου σε χρονικό διάστημα μικρότερο των τριών μηνών.

Ο Δήμος Παλαμά προχώρησε στην αποκατάσταση περισσοτέρων από 300 παρόχθιων, στην τοποθέτηση υπόγειων αγωγών άρδευσης συνολικούς μήκους άνω των 10 χιλιομέτρων, στην επισκευή περισσοτέρων από 20 αντλιοστασίων και στον καθαρισμό καναλιών που το συνολικό τους μήκος ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα.

Κέρδισε το προσωπικό στοίχημα

Η εξασφάλιση της άρδευσης στο Δήμο, ήταν άλλωστε ένα «προσωπικό στοίχημα» για τον Δήμαρχο Σωκράτη Δασκαλόπουλο το οποίο και κέρδισε. Προεκλογικά είχε υποσχεθεί την αποκατάσταση του αρδευτικού συστήματος και την εξασφάλιση μιας ομαλής αρδευτικής περιόδου, κάτι που κατάφερε να πραγματοποιήσει, ενώ ταυτόχρονα ο δήμος αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα όπως η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων μετά την πλημμύρα, η καθαριότητα μετά την ολοκληρωτική καταστροφή και η αποκατάσταση πολλών υποδομών.

Σε τρεις μήνες
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι οποίες αρχικά καθυστέρησαν την έναρξη των εργασιών λόγω των βροχοπτώσεων κατά την χειμερινή περίοδο και του μη συνεκτικού εδάφους που εμπόδιζε την πρόσβαση των μηχανημάτων, οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν με πυρετώδεις ρυθμούς μόλις ο καιρός στάθηκε «σύμμαχος». Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες ολοκληρώθηκαν οι ζωτικής σημασίας παρεμβάσεις σε ένα έργο που διήρκησε περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες για να κατασκευαστεί.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη πιστώνεται προσωπικά στον Δήμαρχο Παλαμά κ. Σωκράτη Δασκαλόπουλο, στην Δημοτική Αρχή, καθώς και σε όλους όσους βοήθησαν για την άμεση υλοποίηση του. Σίγουρα η αποτελεσματικότητα της νέας Δημοτικής Αρχής είναι κάτι που ο Δήμος Παλαμά έχει πραγματικά ανάγκη μετά τα όσα έχει υποστεί από την καταστροφική πλημμύρα «Ντάνιελ».