Β. Τσιάκος: «Δεν θα επιτρέψουμε εικόνες Καμπούλ στη Δημοτική Αγορά»

Στο 90% οι αποκαταστάσεις στους πεζοδρόμους περιμετρικά

Στο 90% έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των πεζοδρόμων γύρω από τη Δημοτική Αγορά. Απομένει ένα κομμάτι της Μ. Αλεξάνδρου που αφορά τα φρεάτια των ομβρίων, καθώς δέντρα που υπάρχουν στην περιοχή έχουν υπερυψώσει τις πλάκες με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ομαλή ροή των υδάτων.

Για την εξέλιξη του έργου μίλησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παν. Σβερώνης στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, απαντώντας στην ερώτηση του Δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Ιωάννη Κολοβού. Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της εργολαβίας του open mall προβλέπεται να τοποθετηθούν ζαρντινιέρες μπροστά στα καταστήματα επί του πεζοδρόμου της Βάλβη και να εγκατσταθεί σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση φωτιστικών led. Σημείωσε ακόμη ότι θα γίνει η κατασκευή ενός υπόγειου κάδου απέναντι από την παλιά ηλεκτρική. «Θα χρειαστούμε περίπου μια εβδομάδα με 10 ημέρες για να γίνουν οι παρεμβάσεις αποκαταστάσεις από τον εργολάβο» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν μπει οι πινακίδες που αφορούν την φορτοεκφόρτωση από τις 7 έως τις 10 το πρωί.
Σε ότι αφορά την διοργάνωση της λαϊκής αγοράς, η Αντιδήμαρχος Όλγα Μακρή, ανέφερε ότι αν δεν ολοκληρωθεί το έργο δεν μπορεί να επαναλειτουργήσει στο χώρο περιμετρικά της δημοτικής αγοράς. Συνέχισε λέγοντας ότι εντός των ημερών θα γίνει συνάντηση με τα σωματεία της λαϊκής αγοράς ώστε να συζητηθεί η μεταφορά της λαϊκής και οι νέοι όροι λειτουργίας της με σκοπό την προστασία του έργου.
Επίσης τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Κων. Ξυλομένος, ενώ ο Δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος επανέλαβε πως η Δημοτική Αρχή δεν θα επιτρέψει ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς να παρουσιάζει «εικόνες Καμπούλ». «Θα πρέπει να καταλάβουν και οι πολίτες ότι υπάρχει και ατομική ευθύνη, να σέβονται το χώρο και μαζί οι επαγγελματίες της λαϊκής. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι όροι θα μεταφερθεί η λαϊκή» τόνισε.