Σήμερα Παρασκευή, μετά τη 1 τομεσημέρι, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες τωνΠανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών ΕνιαίωνΛυκείων (ΓΕΛ) καιΕπαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείουΠαιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βάζονταςτέλος στην αγωνία 864 υποψηφίων που διαγωνίστηκανφέτος στο Ν. Καρδίτσας.
Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛκαι ΕΠΑΛ της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικόκάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανάεξεταζόμενο μάθημα.
Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τουςστην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr , πληκτρολογώντας τονοκταψήφιο κωδικό τους καιτους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο,το όνομα, το πατρώνυμο καιτο μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Τέλος, οι υποψήφιοι θαλάβουν τη βαθμολογία τουςκαι με γραπτό μήνυμα (SMS)στο κινητό τους τηλέφωνο,εφόσον έχουν ήδη υποβάλεισχετική αίτηση.
Αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματαοι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε., θα πρέπει να τα παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείωνπεριοχής ευθύνης τους, ταδέματα που θα περιέχουν:
α. τα αποκόμματα τωντετραδίων και
β. τις δύο εκτυπώσειςκαταστάσεων, όπως περιγράφονται παραπάνω.
Ο (Υπο)Διευθυντής κάθεΓΕΛ, ΕΠΑΛ μαζί με έναμέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά τηνπαραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων,πρέπει να προβούν στοναπαραίτητο έλεγχο μεταξύτων αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και τωναποκομμάτων.
Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς, πρέπει άμεσα ναγίνει επικοινωνία με το οικείο βαθμολογικό κέντρο.
Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουνστις σχολικές μονάδεςΜΟΝΟ τις εκτυπωμένες καταστάσεις, που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.











