Έχουμε ανάγκη από δημιουργία ως απάντηση στα δεινά της επαρχίας

Καρδιτσιώτες νεαρής κυρίως ηλικίας, που προσπαθούν να φτιάξουν μια ισορροπημένη ζωή σε τούτο τον τόπο με την ελπίδα να ανακάμψει συλλογικά η ψυχολογία της επαρχίας, φέρουν ιδέες δημιουργικές ως «απάντηση» στις κρίσεις που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες.

Η κοινωνική απαισιοδοξία για την οποία μιλήσαμε πρόσφατα, ξορκίζεται μόνο με τη νεότερη οπτική στα τρέχοντα πράγματα, με ιδέες που θέλουν να νικήσουν τη «σκιά του κακού». Γίνονται προσπάθειες, αρκεί να τις αναζητήσουμε.

Άτομα βγαίνουν μπροστά, προκειμένου να πολεμήσουν την κατήφεια, και έτσι λοιπόν όλο και πιο συχνά παρατηρούμε στην πόλη δράσεις που λαμβάνουν χώρα, με στόχο την αφύπνιση μιας πληγωμένης κοινωνίας.

Θέτοντάς το διαφορετικά, πρόκειται για μια προσπάθεια να αφήσουν πίσω τους όλα τα αρνητικά συναισθήματα, να τα αντικαταστήσουν με τέχνη, δημιουργία, με το γράψιμο, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, έτσι ώστε να κρατήσουν την επαρχία που επέλεξαν να ζουν, όσο το δυνατόν πιο ζωντανή.

Κι αν η απαισιοδοξία στην περιοχή μας προέρχεται από την αδιαφορία και την άγνοια των αρμοδίων και μη, «κάνοντας πως δεν γνωρίζουμε», υπάρχουν και άτομα κοινής σύμπλευσης που θέλουν να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι, να μην εγκαταλείψουν εδώ το έργο, όσο κι να μοιάζει έτσι από διάφορες πλευρές.
Δ.Γ.