Δημοπρατείται η μετατροπή του Γυμνασίου Μεσενικόλα σε Κέντρο Πολιτισμού

Στη δημοπράτηση του έργου της επανάχρησης του κτιρίου του Γυμνασίου Μεσενικόλα και μετατροπής σε κέντρο πολιτισμού, προϋπολογισμό 829.628,72 ευρώ, προχώρησε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Ως ημερομηνία υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η 30η Ιουλίου.
Το έργο εντάχθηκε στο περιφερειακό πρόγραμμα ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι από τα πρώτα έργα του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων και φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά την επανάχρηση του κτιρίου του Γυμνασίου, ένα εμβληματικό κτίριο της περιοχής, το οποίο παραμένει σε αχρηστία εδώ και 20 χρόνια.

Το αναγεννημένο κτίριο θα στεγάσει τις παρακάτω χρήσεις:

  1. Έκθεση Τεκμηρίων Ιστορίας Μεσενικόλα, η οποία περιλαμβάνει σπάνια είδη από τον περασμένο αιώνα. Τα τεκμήρια είναι εξασφαλισμένα μετά από δωρεά του κ. Κώστα Κάτσιανου με 2.500 είδη και σπάνιες φωτογραφίες. Όλα τα αντικείμενα χρονολογούνται από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα και είναι μοναδικά, διότι σώθηκαν σαν από θαύμα από το διπλό κάψιμο του χωριού το 1943 από τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές.
  2. Χώρο Πολιτιστικών εκθέσεων, φωτογραφίας, ζωγραφικής κ.α.
  3. Αίθουσα μικρού συνεδριακού χώρου πολλαπλών χρήσεων & προβολών για την φιλοξενία επιστημονικών και άλλων εκδηλώσεων.
  4. Βιβλιοθήκη και χώρο πρόσβασης στο διαδίκτυο (internet room)
  5. Κέντρο Νεολαίας με ψυχαγωγικό χαρακτήρα
  6. Χώρο τηλεσκοπικής αστροπαρατήρησης, το οποίο θα εγκατασταθεί στο προαύλιο και θα φιλοξενήσει επαγγελματικό τηλεσκόπιο, δωρεά του καθηγητή του Harvard κ. Γ.Λαδιά.
  7. Μικρό υπαίθριο θέατρο για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, στο προαύλιο,
  8. Βοηθητικοί χώροι για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.