Πόσο θα αντέξουν;

Πρώτη εβδομάδα θερινών εκπτώσεων στην αγορά της Καρδίτσας και ήδη το καταναλωτικό κοινό έχει σπεύσει να κάνει κάποιες πρώτες αναγκαίες αγορές.

Χθες Κυριακή όπως ήταν αναμενόμενο, ελάχιστα καταστήματα άνοιξαν ενώ ακόμη πιο ελάχιστος ήταν ο κόσμος που βγήκε στην αγορά. Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τα τέλη του καλοκαιριού και οι ευκαιρίες στα τοπικά καταστήματα είναι καλές, όχι όμως και η συγκυρία. Και αυτό διότι το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών είναι περιορισμένο.

Μάλιστα ένα μέρος του εισοδήματος πολλοί θα το διαθέσουν για λίγες ημέρες διακοπών ή μια σύντομη καλοκαιρινή εκδρομή, το κόστος των οποίων έχει ξεφύγει. Και το χειρότερο είναι ότι έχουν στεγνώσει οικονομικά τα αγροτικά νοικοκυριά της υπαίθρου, αφού το καλλιεργητικό κόστος έχει εκτοξευτεί, οι τιμές των προϊόντων απογοητεύουν και ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις.

Πόσο όμως να αντέξει ο κόσμος μέσα στις πολλαπλές κρίσεις, προσπαθώντας να σταθεί όρθιος; Από το 2010 έχει περάσει σχεδόν μια 15ετία γεμάτη θυσίες, ζημιές και προβλήματα, στην οποία επαγγελματίες και νοικοκυριά διαρκώς τραβούν… κουπί! Πόσο θα αντέξουν;
Κ.Π.