Εκβιασμούς μέσω... τηλεφώνου δέχονται αγρότες για λογαριασμούς ρεύματος

ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ

•Να επιληφθούν επί του θέματος κυβέρνηση και ΥπΑΑΤ ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Λεύκης και Ορφανών

Εκπρόσωποι εταιρειών, που δρουν για λογαριασμό παρόχων παραγωγής ενέργειας, εξαναγκάζουν πλημμυροπαθείς Καρδιτσιώτες αγρότες να πληρώσουν λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί στο όνομά τους, παρότι από τα τέλη Ιανουαρίου ισχύει η διετής αναστολή πληρωμών στο αγροτικό ρεύμα.

Το συγκεκριμένο ατυχές γεγονός καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Λεύκης και Ορφανών Παλαμά, καθώς το τελευταίο διάστημα δεκάδες αγρότες -και από άλλες περιοχές- δέχονται κλήσεις από δικηγορικά γραφεία σε βαθμό… εκβιασμού, όπως τονίζουν, πιέζοντάς τους να πληρώσουν ποσά λογαριασμών που κανονικά δεν θα έπρεπε.

Άλλωστε, η τροπολογία ισχύει για δύο χρόνια όσον αφορά το ρεύμα των αγροτών με στόχο θεωρητικά τη διευκόλυνσή τους, εν μέσω μιας μακράς αβεβαιότητας στην οποία έχουν περιέλθει ο πρωτογενής τομέας και ο Νομός Καρδίτσας μετά τις θεομηνίες «Ντάνιελ» και «Ηλίας».

Πιο αναλυτικά, οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Λεύκης και Ορφανών μιλώντας στον «Νέο Αγώνα» κάνουν λόγο για ένα γενικευμένο ζήτημα που αφορά δεκάδες πληγέντες αγρότες. «Καταγγέλλουμε ως Αγροτικός Σύλλογος Λεύκης τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων ατόμων που δρουν προς όφελος των εταιρειών, προχωρώντας στα όρια εκβιασμού, σε πιέσεις απέναντι σε αγρότες που δεν τους έχει απομείνει ούτε ο… σχετικός εξοπλισμός για την κατανάλωση ρεύματος. Επιπλέον, καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες προερχόμενες από τις διοικήσεις των παρόχων ρεύματος, όπως και την κυβέρνηση, καθώς παρότι θα ίσχυε η διετής αναστολή των πληρωμών στο αγροτικό ρεύμα, αυτή δυστυχώς δεν εφαρμόζεται.

Επίσης, απευθυνόμαστε προς τον Καρδιτσιώτη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, που πρόσφατα ανέλαβε το Υπουργείο, να προχωρήσει στα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να ισχύσει έμπρακτα η διετής απαλλαγή των αγροτών από πληρωμές λογαριασμών, ως προς τη διευκόλυνσή τους στον αγώνα που κάνουν να ορθοποδήσουν μετά τις καταστροφές», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα την ίδια ώρα που οι αγρότες δέχονται τέτοιες αναπάντεχες κλήσεις από διάφορα γραφεία – εκπροσώπους παρόχων ενέργειας, οι αποζημιώσεις που αφορούν τη φυτική παραγωγή, τον εξοπλισμό κ.α. καθυστερούν να δοθούν σε μεγάλο βαθμό, όπως τονίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Λεύκης και Ορφανών.