Για το 2026 πάει η ύδρευση της ανατολικής πλευράς του Ν. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου

Για το… 2026 φαίνεται ότι μετεφέρεται η πλήρης ύδρευση των κοινοτήτων της ανατολικής πλευράς του Ν. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου όπως ενημέρωσε σήμερα (30/7) το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων ο Δήμαρχος Δημοσθένης Κατσής.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γεώργιου Τσινόπουλου, ο οποίος αναδείχθηκε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στη θέση του Θ. Σκάρλου από τα μέλη του συνδυασμού, ο Δήμαρχος επισήμανε πως η Δημοτική Αρχη έχει παραλάβει το υποέργο 1 της εργολαβίας που αφορά το διυλιστήριο.

Σε ότι αφορά το δεύτερο υποέργο για τους αγωγούς, ο κ. Κατσής σημείωσε ότι μάλλον δεν θα ολοκληρωθεί ούτε το 2025. Συνέχισε λέγοντας ότι έχουν προκληθεί ζημιές από τον «Ντάνιελ» προς την περιοχή του Παλαμά και η εργολήπτρια εταιρεία έχει λάβει παράταση στην περάτωση του υποέργου και όπως αναφέρει (ο εργολάβος) η αποκατάσταση των ζημιών προϋποθέτει ανταλλακτικά που θα έρθουν από ο εξωτερικό και απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε ότι αφορά τώρα το απαιτούμενο προσωπικό για τη λειτουργία του διυλιστηρίου ο κ. Κατσής ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια πρόσληψης προσωπικού μέσω του προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55-67 ετών ώστε να λειτουργήσει έστω και υποτυπωδώς το έργο και να εξυπηρετηθούν 10-12 κοινόητες. Εφόσον δεν ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή, επισήμανε ότι άλλη λύση είναι να ενωθεί ο σύνδεσμος ύδρευσης Σμοκόβου σε αυτόν της Καρδίτσας.