Σ. Ζαχαράκη από το Μορφοβούνι: «Μήνυμα ισότητας η συμπεριληπτική παιδική χαρά» (φωτο)

Πολύτιμο εργαλείο για τα παιδιά χαρακτήρισε η Υπουργός τις κατασκηνώσεις Νεράιδας

Στο κοινό αποδόθηκε και επίσημα σήμερα (9/8) το απόγευμα η Συμπεριληπτική παιδική χαρά στο Μορφοβούνι. Παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, του Δημάρχου Λ. Πλαστήρα Παναγιώτη Νάνου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας Κώστα Τέλιου, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και δημοτών, τελέστηκαν τα εγκαίνια του ιδιαίτερου αυτού έργου που αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την περιοχή αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Σε δηλώσεις της η κ. Ζαχαράκη έκανε λόγο για «μήνυμα ισότητας και συμπερίληψης». Συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τη συμπεριληπτική παιδική χαρά φρόντισε ο Δήμος και χρηματοδότησε, σε ένα καινοτόμο σχέδιο συμπερίληψης. Δεν είναι μια κενή κουβέντα, αλλά έχει να κάνει με το πως βλέπουμε το συμπολίτη μας. Έναν συμπολίτη που δεν αποκλείουμε και δεν τον διαφοροποιούμε. Αυτό κάνει πράξει σήμερα ο Δήμαρχος που έχει ισχυρό ενδιαφέρον για τα κοινωνικά ζητήματα».

Στη συνέχεια η Υπουργός επισκέφθηκε την κατασκήνωση της Νεράιδας του Δήμου Λ. Πλαστήρα. Παρουσία του Προέδρου των κατασκηνώσεων Θωμά Στεργιόπουλου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις. «Η ανανεωμένη κατασκήνωση Νεράιδας, είναι ένα πολύτιμο εργαλειο για τα παιδιά και την οικογένεια» δήλωσε η κ. Ζαχαράκη, επισημαίνοντας ότι δίνεται μια πολύτιμη ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν ποιοτικό χρόνο σε ποιοτικό χώρο, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες με τα ΚΑΠΗ. «Φέτος οι κατασκηνώσεις έχουν αυξημένη χρηματοδότηση από το Υπουργείο και μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερα παιδιά για μεγαλύτερη περίοδο. Φρόντισε ο Δήμος έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα και ασφαλή» είπε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών