Η Λίμνη Πλαστήρα και τα ζωντανά χωριά «κέρδισαν» τους επισκέπτες

Την τιμητική της είχε για άλλη μία χρονιά η Λίμνη Πλαστήρα τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς για εκατοντάδες επισκέπτες και ντόπιους ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξόρμηση απολαμβάνοντας τη δροσιά της ορεινής περιοχής.

Το μαγευτικό τοπίο και οι δραστηριότητες, οι περιπλανήσεις σε όμορφα ζωντανά χωριά, αλλά και οι εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα, πρόσφεραν ένα ολοκληρωμένο πακέτο εμπειρίας σε όσους επέλεξαν τη Λίμνη Πλαστήρα.

Πιο αναλυτικά, όλη την περίοδο του καλοκαιριού η Λίμνη Πλαστήρα λειτουργεί ως πόλος έλξης, καθώς επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν αρκετές δραστηριότητες εξωτερικού χώρου, όπως τοξοβολία, ιππασία και φυσικά υδροποδήλατο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την τελευταία εβδομάδα με αποκορύφωμα τον Δεκαπενταύγουστο, δεκάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα επέλεξαν τη Λίμνη για εκδρομή αναψυχής, όπως και ξένοι τουρίστες που γνώρισαν για πρώτη φορά την Καρδίτσα και τον ορεινό όγκο του Νομού. Με την ευκαιρία επισκέφθηκαν τόσο τη Λίμνη απολαμβάνοντας καφέ, τοπικά εδέσματα και γλυκίσματα, όσο και τα χωριά της γύρω περιοχής με τα καθιερωμένα πανηγύρια των ημερών.

Μικροί και μεγάλοι βρήκαν την αφορμή λόγω αργίας να χαλαρώσουν στα καταστήματα εστίασης με θέα τη Λίμνη, να απαθανατίσουν στιγμές με το φακό μιας φωτογραφικής μηχανής και τα παιδιά να παίξουν για ώρες στα λιβάδια. Να σημειωθεί μάλιστα ότι η
προσέλευση του κόσμου στα γύρω χωριά, μετέτρεψε τις πλατείες σε κύρια κέντρα συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών υπό τον ήχο των μουσικών οργάνων των χορών που διαρκούν μέχρι πρωίας, ενώ ας συμπληρώσουμε ότι οι ζωντανοί ορεινοί τόποι αναβιώνουν ήθη και έθιμα. Ζωντανεύουν παραδόσεις που έρχονται στο προσκήνιο κάθε καλοκαίρι, αλλά και δραστηριότητες πραγματοποιούνται που σχετίζονται με την τέχνη, την άθληση και την πεζοπορία.